Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χλευάζει η Zakharova: Η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας είναι απλά μια... «κόλλα χαρτί» - Καμία νομική υπόσταση

Χλευάζει η Zakharova: Η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας είναι απλά μια... «κόλλα χαρτί» - Καμία νομική υπόσταση
Η Ουκρανία υπέγραψε χθες, Πέμπτη 13/6, συμφωνίες ασφαλείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, αφού είχε κάνει το ίδιο και με πολλές άλλες δυτικές χώρες τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Βρετανία
Η Ρωσία σχολίασε πως η συμφωνία ασφαλείας που υπεγράφη χθες 13/6 ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία είναι μια απλή «κόλλα χαρτί» χωρίς πραγματική δεσμευτική αξία.
«Το γεγονός είναι πως (αυτές οι συμφωνίες) δεν είναι παρά κόλλες χαρτί (...)
Αυτές οι συμφωνίες δεν είναι τίποτα, δεν έχουν καμία νομική αξία», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Maria Zakharova σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η Ουκρανία υπέγραψε χθες, Πέμπτη 13/6, συμφωνίες ασφαλείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, αφού είχε κάνει το ίδιο και με πολλές άλλες δυτικές χώρες τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Βρετανία.
Τα έγγραφα αυτά είναι ουσιαστικά υποσχέσεις των χωρών αυτών ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη μακροπρόθεσμα προκειμένου το Κίεβο να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση.
Σύμφωνα με την ρωσίδα εκπρόσωπο, τα έγγραφα αυτά έχουν σκοπό κυρίως να «δείξουν στους πολίτες που έμειναν στην Ουκρανία (...) πως η παγκόσμια κοινότητα θα είναι πάντα μαζί τους». «Στην πραγματικότητα, ξεφορτώνονται κάθε ευθύνη για το μέλλον της Ουκρανίας», πρόσθεσε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky εκτίμησε από την πλευρά του πως η δεκαετής συμφωνία που υπεγράφη με τις ΗΠΑ «ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».
Αναμένεται επίσης «να συμβάλει στο να αποτραπεί και να αντιμετωπιστεί κάθε μελλοντική επίθεση», σύμφωνα με τη διατύπωση του κειμένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης