Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα τάρταρα η δημοτικότητα Netanyahu - Το 41% των Ισραηλινών προτιμά τον Benny Gantz για πρωθυπουργό

Στα τάρταρα η δημοτικότητα Netanyahu - Το 41% των Ισραηλινών προτιμά τον Benny Gantz για πρωθυπουργό

Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες στο Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα

Κακώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη Γάζα, η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού Netanyahu συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα, με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει το πρώην μέλος του Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου Benny Gantz με περισσότερη δημόσια υποστήριξη.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (14/6/2024) από την ισραηλινή εφημερίδα Maariv, μόνο το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Netanyahu είναι κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ το 41% ​​προτιμά τον Benny Gantz.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Lazar έδειξαν επίσης ότι το 24% του τυχαίου δείγματος των 501 Ισραηλινών δεν είχε καμία απάντηση για την επιλογή του πρωθυπουργού.
Η σαφής πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 74%, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ισραηλινή δημόσια διπλωματία για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή οργάνωση Hamas ήταν ανεπιτυχής.
Αντίθετα, μόνο το 15% το θεωρεί επιτυχημένο, ενώ το 11% δεν είχε άποψη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, εάν οι εκλογές γίνονταν την ίδια ημέρα, το κόμμα Εθνική Ενότητα θα εξασφάλιζε 24 από τις 120 έδρες στην Κνεσέτ, ή στο ισραηλινό κοινοβούλιο.
Το κόμμα Λικούντ, υπό τον Netanyahu, θα έχει 21 έδρες και το κόμμα Yesh Atid, με επικεφαλής τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Yair Lapid, θα λάβει 15.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης