Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Η Meloni (μάλλον) δεν συμπαθεί τον Macron - Η viral άβολη στιγμή

G7: Η Meloni (μάλλον) δεν συμπαθεί τον Macron - Η viral άβολη στιγμή
Ολοένα και πιο συμπαθής γίνεται η Ιταλίδα πρωθυπουργός...
Σχετικά Άρθρα
Την αμήχανη στιγμή της χειραψίας μεταξύ της Giorgia Meloni και του Emmanuel Macron, κατέγραψαν οι κάμερες στη Σύνοδο Κορυφής των G7, με αποτέλεσμα το σχετικό βίντει να γίνεται «viral» στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται πως η Ιταλίδα πρωθυπουργός καταβάλλει... αρκετή προσπάθεια για να χαμογελάσει στον Γάλλο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της χειραψίας.
Μόλις τελειώσει αυτό το «μαρτύριο», εμφανίζεται ανακουφισμένη.
Γαλλία και Ιταλία ήταν «στα μαχαίρια» σε αυτή τη Σύνοδο. Ενδεικτικά, η ιταλική προεδρία της G7 υποστήριξε ότι δεν χρειαζόταν νέα αναφορά για τις αμβλώσεις στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, καθώς είχε ήδη περιληφθεί στο αντίστοιχο κείμενο της G7 πριν από έναν χρόνο -στη Χιροσίμα. Ο Em. Macron σχολίασε ότι «λυπάται» που απουσιάζει από το κείμενο συμπερασμάτων η λέξη «άμβλωση», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες».
Η απάντηση της κ. Meloni ήταν άμεση: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει πολεμική για θέματα στα οποία έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό συμφωνία. Θεωρώ εντελώς λανθασμένο, σε δύσκολους καιρούς σαν και αυτούς, κάποιοι να κάνουν προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας ένα πολύτιμο φόρουμ όπως αυτό της G7».
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη Σύνοδος της G7 είχε και μία ακόμη επική στιγμή, όταν ο Joe Biden έδειχνε εντελώς χαμένος.

Καθώς οι άλλοι ηγέτες στέκονταν στη θέση τους και προετοιμάζονταν για την «οικογενειακή φωτογραφία» ο πρόεδρος των ΗΠΑ άρχισε να απομακρύνεται αργά από αυτούς και στη συνέχεια στάθηκε κοιτάζοντας προς τα αριστερά, καθώς φάνηκε πως παρατηρούσε έναν αλεξιπτωτιστή που μάζευε τον εξοπλισμό του, όπως αναφέρει η Daily Mail.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Meloni παρατήρησε ότι ο Biden δεν ήταν εκεί για την φωτογραφία που επρόκειτο να τραβηχτεί, οπότε πήγε προς το μέρος του και, πιάνοντάς τον ελαφρά, τον οδήγησε πίσω στην θέση του μαζί με τους άλλους ηγέτες.

Δείτε τα βίντεο παρακάτω (αναμένετε λίγα δευτερόλεπτα):

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης