Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Η ρυθμιστική αρχή ακύρωσε την Meta για την ανάπτυξη μοντέλων ΑΙ στα social media

Ιρλανδία: Η ρυθμιστική αρχή ακύρωσε την Meta για την ανάπτυξη μοντέλων ΑΙ στα social media

Η προσπάθεια της Meta να αναπτύξει μοντέλα AI στην Ευρώπη αντιμετωπίζει εμπόδιο καθώς οι ρυθμιστικές αρχές απορρήτου δεδομένων στην Ιρλανδία ανησυχούν για την προστασία τους.

Η Meta Platforms δεν θα κυκλοφορήσει τα μοντέλα της Meta AI στην Ευρώπη προς το παρόν, αφού η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή απορρήτου της είπε να καθυστερήσει το σχέδιό της να αξιοποιήσει δεδομένα από χρήστες του Facebook και του Instagram, δήλωσε η αμερικανική εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.
Η απόφαση ήρθε μετά από καταγγελίες και έκκληση της ομάδας υπεράσπισης NOYB προς τις αρχές προστασίας δεδομένων σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία και Ισπανία να δράσουν κατά της εταιρείας.
Το θέμα είναι το σχέδιο της Meta να χρησιμοποιήσει προσωπικά δεδομένα για την εκπαίδευση των μοντέλων της τεχνητής νοημοσύνης (AI) χωρίς να ζητήσει τη συγκατάθεσή της, αν και η εταιρεία έχει πει ότι θα χρησιμοποιήσει δημόσια διαθέσιμες και αδειοδοτημένες διαδικτυακές πληροφορίες.

Η ανακοίνωση της Meta

Η Meta ανακοίνωσε την Παρασκευή (14/6/2024) ότι η ιρλανδική υπηρεσία παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής της ζήτησε να καθυστερήσει την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων της (LLM) χρησιμοποιώντας δημόσιο περιεχόμενο που μοιράζονται οι ενήλικες χρήστες του Facebook και του Instagram.
«Είμαστε απογοητευμένοι από το αίτημα της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων (DPC), της κύριας ρυθμιστικής αρχής μας, εκ μέρους των ευρωπαϊκών ΑΠΔ... ιδιαίτερα επειδή ενσωματώσαμε ρυθμιστικά σχόλια και οι ευρωπαϊκές ΑΠΔ έχουν ενημερωθεί από τον Μάρτιο», τόνισε η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης