Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά αεροσκάφη σάρωσαν τα κρησφύγετα φιλοαμερικανών ανταρτών στη Συρία

Ρωσικά αεροσκάφη σάρωσαν τα κρησφύγετα φιλοαμερικανών ανταρτών στη Συρία
Συντριπτικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων σε θέσεις αντικυβερνητικών ανταρτών
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατάφεραν ισχυρά πλήγματα σε τέσσερα κρησφύγετα μαχητών σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της Συρίας, δήλωσε την Παρασκευή (14/6/2024) ο αναπληρωτής επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων για την περιοχή.
«Την περασμένη ημέρα, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατάφεραν πλήγματα σε τέσσερα κρησφύγετα, που χρησιμοποιήθηκαν από μαχητές που εγκατέλειψαν τη ζώνη Al-Tanf και κατέφυγαν σε δυσπρόσιτες περιοχές της κορυφογραμμής του βουνού El-Amor στο Κυβερνείο της Homs», δήλωσε ο στρατηγός Yuri Popov.
Την περασμένη ημέρα, Σύροι αντάρτες επιτέθηκαν εννέα φορές σε θέσεις των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Idlib.
Ένας Σύρος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση με drone στην Idlb.
Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ρωσικός στρατός κατέγραψε πέντε παραβιάσεις των πρωτοκόλλων αποσύγκρουσης της 9ης Δεκεμβρίου 2019.
Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν αφορούσαν πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που δεν είχαν συντονιστεί με τη ρωσική πλευρά.
Εξάλλου, τα αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο στη ζώνη al-Tanf 14 φορές κατά την αναφερόμενη περίοδο.
Οι παραβιάσεις έγιναν από μαχητικά αεροσκάφη F-15, Rafale και Typhoon, καθώς και από επιθετικά αεροσκάφη A-10 Thunderbolt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης