Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Borrell στο Ισραήλ: Να σταματήσει ο οικονομικός στραγγαλισμός της Παλαιστινιακής Αρχής

Μήνυμα Borrell στο Ισραήλ: Να σταματήσει ο οικονομικός στραγγαλισμός της Παλαιστινιακής Αρχής
Νωρίτερα ο ακροδεξιός ΥΠΟΙΚ του Ισραήλ Smotrich, υπέγραψε εντολή για την παρακράτηση 35 εκ. δολ. από τα φορολογικά έσοδα της Παλαιστίνης
Ο Josep Borrell διαμηνύει ότι η ΕΕ από κοινού με τις ΗΠΑ, ανησυχούν έντονα για την τακτική παρακράτησης κεφαλαίων από την Παλαιστινιακή Αρχή, που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ.
«Θα βρεθεί λύση μέσα στον υπάρχοντα μηχανισμό. Η αποδυνάμωση της Παλαιστινιακής Αρχής πρέπει να σταματήσει», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Bezalel Smotrich, υπέγραψε εντολή για παρακράτηση 35 εκατομμυρίων δολαρίων από τα φορολογικά έσοδα της Παλαιστίνης και τη μεταφορά των κεφαλαίων σε ισραηλινές οικογένειες των οποίων τα μέλη σκοτώθηκαν σε παλαιστινιακές επιθέσεις.
Το Ισραήλ εισπράττει τους φόρους των Παλαιστινίων ως μέρος της συμφωνίας του Παρισιού του 1994 μεταξύ της PLO (Παλαιστινιακή Οργάνωση για την Απελευθέρωση) και αφαιρεί το 3% του ποσού εν είδει τέλους είσπραξης.
Τα συνολικά έσοδα υπολογίζονται σε περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια το μήνα, κάτι που συνιστά την κύρια πηγή εισοδήματος για την Παλαιστινιακή Αρχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης