Διεθνή

Το ΝΑΤΟ απέτυχε, η Ρωσία δεν ηττήθηκε, έρχεται καταστροφή, οι Ρώσοι τεμαχίζουν Ουκρανία – Κόλαση η επόμενη πρόταση ειρήνης

Το ΝΑΤΟ απέτυχε, η Ρωσία δεν ηττήθηκε, έρχεται καταστροφή, οι Ρώσοι τεμαχίζουν Ουκρανία  – Κόλαση η επόμενη πρόταση ειρήνης
Andrey Marochko (Αντισυνταγματάρχης Luhansk): Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και ο Syrsky σχεδιάζουν αντεπίθεση στην περιοχή του Kharkiv - Konstantin Bondarenko (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία καταπίνει την Ουκρανία κομμάτι - κομμάτι, την τεμαχίζει 
(upd30) H πρόταση ειρήνης του Putin, του Ρώσου Προέδρου, απορρίφθηκε… και οι Ρώσοι προειδοποιούν η επόμενη πρόταση θα είναι πολύ χειρότερη…
Μάλιστα, ο Putin τόνισε ότι η Δύση απέτυχε να συγκρατήσει ή να απομονώσει τη Ρωσία σε άρθρο του στην βορειοκορεατική εφημερίδα Rodong Sinmun, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στη Βόρεια Κορέα

Οι ρωσικές δυνάμεις αλέθουν τους Ουκρανούς και προχωρούν σε 7 μέτωπα, περικυκλώνουν το Chasiv Yar και προελαύνουν ακατάπαυστα στην Avdiivka…
Επίσης, παρατηρείται μεγάλης κλίμακας προέλαση προς το Siversk, νότια της Kremmina, στην περιοχή του Donetsk.
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με τον αρχηγό στρατού τους Ουκρανίας, σχεδιάζουν μεγάλη αντεπίθεση στο Kharkiv.
Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην κατεύθυνση του Kharkiv στο Volchansk και στην περιοχή Liptsov, o ουκρανικός στρατός έχει συγκεντρώσει εφεδρεία και προσπαθεί να αντεπιτεθεί, αλλά αντιμετωπίζει μια σκληρή απάντηση από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Η Δύση και οι ΗΠΑ θέλουν τη στρατηγική μας ήττα – Απέτυχαν

Η Δύση απέτυχε να συγκρατήσει ή να απομονώσει τη Ρωσία αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε άρθρο του στην βορειοκορεατική εφημερίδα Rodong Sinmun ενόψει της επίσημης επίσκεψης του στη Βόρεια Κορέα.
«Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπάθησαν, όλες οι προσπάθειές τους να περιορίσουν ή να απομονώσουν τη Ρωσία απέτυχαν.
Συνεχίζουμε να χτίζουμε σταθερά τις οικονομικές μας ικανότητες, να αναπτύσσουμε τη βιομηχανία, τις τεχνολογίες, τις υποδομές, την επιστήμη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μας» λέει ο Putin, επισημαίνοντας ότι «οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους κάνουν ότι μπορούν για να επιδεινώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους δηλώνουν ανοιχτά ότι στόχος τους είναι να προκαλέσουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία.
Κάνουν ό,τι μπορούν για να παρατείνουν και να επιδεινώσουν περαιτέρω τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία προκάλεσαν οι ίδιοι υποστηρίζοντας και οργανώνοντας το ένοπλο πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο και τον πόλεμο στο Donbass που ακολούθησε» τονίζει ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος πάντως επαναλαμβάνει πως η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διάλογο για την επίλυση υφιστάμενων ζητημάτων.
«Η Ρωσία ήταν πάντα και θα παραμείνει ανοιχτή στον ισότιμο διάλογο για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πιο δύσκολων.
Το επανέλαβα στην πρόσφατη συνάντησή μου με Ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.
Την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοί μας συνεχίζουν να προμηθεύουν το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου με χρήματα, όπλα και πληροφορίες, να επιτρέπουν - και, ουσιαστικά να ενθαρρύνουν - τη χρήση σύγχρονων δυτικών όπλων και εξοπλισμού για την εκτέλεση χτυπημάτων στη ρωσική επικράτεια, με στόχο προφανώς πολιτικούς στόχους στις περισσότερες περιπτώσεις, να απειλούν να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία ενώ προσπαθούν να εξαντλήσουν την οικονομία της Ρωσίας με περισσότερες νέες κυρώσεις, τροφοδοτώντας την κοινωνικοπολιτική ένταση στο εσωτερικό της χώρας» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Η Διάσκεψη στην Ελβετία δεν ήταν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η διάσκεψη για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στο Bürgenstock δεν ήταν μια ειρηνευτική διαπραγμάτευση.
Τυχόν ειρηνική επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης απαιτεί η Ρωσία να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αυτό δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Linda Thomas-Greenfield.

Ryabkov: Σε πανικό η Δύση, έχει απελπιστεί

Η Δύση έχει ξεχάσει πώς να αποδέχεται εναλλακτικές απόψεις και, πάνω στην απελπισία της, είναι αδύνατο να προσεγγιστεί.
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergei Ryabkov σε συνέντευξη Τύπου στο TASS.
«Νομίζω ότι η Δύση ως γεωπολιτική έννοια έχει εξαϋλωθεί και οι προσπάθειες να προσεγγίσουμε, να μεταφέρουμε κάποιες θέσεις, προσεγγίσεις, εκτιμήσεις, εκτιμήσεις δεν δίνουν αποτελέσματα», δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης, απαντώντας σε ερώτηση του TASS.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Δύση «έχει αποτραβηχτεί στο κέλυφος της απόρριψης εναλλακτικών μοντέλων τόσο της κοινωνικοπολιτικής δομής όσο και της τοποθέτησης της εξωτερικής πολιτικής». «Δυστυχώς, αυτή η πρωτογονοποίηση των ελίτ είναι μη αναστρέψιμη», πρόσθεσε ο Ryabkov.

Μήνυμα Medvedev σε Κίεβο: Προλαβαίνετε, αποδεχθείτε την πρόταση Putin – Θα είναι χειρότερα μετά

Να αποδεχθεί την ειρηνευτική πρόταση που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin κάλεσε το Κίεβο ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, υποστηρίζοντας ότι… η επόμενη θα είναι κατά πολύ χειρότερη.
«Οι ουκρανικές αρχές μπορούν ακόμη να δεχτούν τις προτάσεις του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin για ειρηνική διευθέτηση, διαφορετικά η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων θα συνεχιστεί και η κατάσταση δεν θα αλλάξει προς όφελος του Κιέβου» επισήμανε ο Medvedev.
«Για να μιλήσω πολύ ειλικρινά, νομίζω ότι ο πρόεδρος είπε τα πάντα για αυτό, ότι δηλαδή κάθε επόμενη πρόταση που θα γίνει από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι για τις σημερινές ουκρανικές αρχές, ανεξάρτητα από το πώς τις αντιμετωπίζουμε, χειρότερη από την προηγούμενη.
Συνεπώς, έχουν τώρα την ευκαιρία να αποδεχθούν αυτή την πρόταση, που διατυπώθηκε από τον Vladimir Putin, και, σε κάθε περίπτωση, να προσπαθήσουν να εγκαθιδρύσουν την ειρήνη, βάζοντας ένα τέλος σε αυτήν τη σύγκρουση» τόνισε ο Medvedev.
«Διαφορετικά, οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας θα συνεχιστούν.
Και το πού θα τελειώσει η «υγειονομική ζώνη» για την οποία μίλησε ο Πρόεδρος είναι δύσκολο να πει κανείς.
Είναι πιθανό ότι όλο αυτό δεν θα είναι υπέρ των σημερινών αρχών της Ουκρανίας.
Για αυτό πρέπει να βιαστούν όσο υπάρχει ακόμα αυτή η ευκαιρία» υπογράμμισε ο Medvedev.

Sergey Naryshkin (Υπηρεσίες Πληροφοριών Ρωσίας): Η επόμενη πρόταση ειρήνης της Ρωσίας θα είναι πολύ χειρότερη

Οι όροι της επόμενης ειρηνευτικής πρότασης για την Ουκρανία, εάν απορριφθεί η τρέχουσα, θα είναι πιο σκληροί, δήλωσε ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Sergey Naryshkin.
«Οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη και μπορεί να υπογραφεί κάποιου είδους ειρηνευτική συμφωνία θα γίνουν πιο περίπλοκες και σκληρές για την Ουκρανία», είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν η Ουκρανία αρνηθεί την ειρηνευτική πρόταση του Ρώσου Προέδρου Putin.
Πρόσφατα, ο Putin παρουσίασε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προβλέποντας την αναγνώριση της Κριμαίας, των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και Luhansk και των περιοχών Zaporozhye και Kherson ως τμήματα της Ρωσίας, τη θέσπιση αδέσμευτου καθεστώτος της Ουκρανίας και πλήρως αποστρατικοποιημένου.
Το καθεστώς του Κιέβου απέρριψε αυτή την πρωτοβουλία.

Yevgeny Shevchenko (Ουκρανός Βουλευτής): Κάναμε λάθος που δεν καλέσαμε τη Ρωσία στη Σύνοδο Κορυφής – Το 90% των χωρών ζήτησε συμμετοχής της Ρωσίας

Η Ουκρανία έκανε λάθος που δεν κάλεσε τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία, δήλωσε ο βουλευτής της Ουκρανίας Yevgeny Shevchenko.
«Κάναμε ένα λάθος και αυτή η σύνοδος έδειξε, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ήδη πολύ καλά, ότι δεν προσκαλέσαμε Ρώσους εκπροσώπους εκεί.
Φοβηθήκαμε ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτή την κατάσταση, αλλά αποδείχθηκε το αντίθετο.
Ο βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη διάσκεψη για την Ουκρανία λόγω του γεγονότος ότι η πρώτη σύνοδος κορυφής απέτυχε.
«Και γιατί το Κρεμλίνο χρειάζεται το δεύτερο μέρος αυτής της συνόδου κορυφής, για να το νομιμοποιήσει, αν είδαν τις συνέπειες της πρώτης συνόδου κορυφής.
Το 90% από τους συμμετέχοντες στην Σύνοδο Κορυφής εξέφρασαν την άποψη ότι χωρίς τη Ρωσία η σύνοδος κορυφής είναι άχρηστη».
Η Ελβετία πραγματοποίησε Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης, στο θέρετρο Bürgenstock.
Περισσότερες από 90 χώρες, οι μισές από τις οποίες είναι από την Ευρώπη, καθώς και οκτώ οργανισμοί είχαμ επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.
Την ίδια στιγμή, το τελικό ανακοινωθέν δεν υπεγράφη από 11 κράτη: Αρμενία, Μπαχρέιν, Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Λιβύη, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Ιράκ και η Ιορδανία απέσυραν αργότερα τις υπογραφές τους από το ανακοινωθέν .
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς και ο Κινέζος πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Βραζιλίας δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη.
Η Ελβετία δεν απηύθυνε πρόσκληση στη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση επιλογών για την επίλυση της κατάστασης στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.
Το κοινό ανακοινωθέν μετά τη διάσκεψη ζητά την επιστροφή του ελέγχου του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye στο Κίεβο και περιλαμβάνει επίσης εκκλήσεις για ελεύθερη κυκλοφορία στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, για ανταλλαγή και απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων πολέμου.
Το έγγραφο κάνει επίσης λόγο για την ανάγκη για διάλογο μεταξύ όλων των μερών για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Alastair Crook (Αξιωματικός της βρετανικής MI6): Το ειρηνευτικό σχέδιο του Putin θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τη Δύση

Η νέα ειρηνευτική πρόταση του Ρώσου προέδρου Putin θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην Βρετανός διπλωμάτης και πρώην αξιωματικός της MI6 Alastair Crook.
«Παρακολούθησα την απόδοσή του, εννοώ ότι έχει τόσο έλεγχο, τόσο σίγουρος για τον εαυτό του, που δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ήταν πολύ προσεκτικά μελετημένη, και όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρετε, ο Putin - ένας σκακιστής, γνωρίζει την επόμενη κίνηση και την κίνηση πίσω από αυτήν, οπότε νομίζω ότι αυτή, αν θέλετε, είναι η τελευταία ευκαιρία για τη Δύση να πάρει κάτι περισσότερο ή λιγότερο αποδεκτό», σημείωσε ο Alastair Crook.
Σύμφωνα με τον Alastair Crook, οι δυτικές χώρες πιθανότατα θα αρνηθούν να αποδεχθούν τους όρους που προτάθηκαν.
Παράλληλα, δεν απέκλεισε ότι ως αποτέλεσμα θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης και αλλαγή τακτικής στο πεδίο της μάχης.

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης: Μετά τη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία, το ενδιαφέρον για το σχέδιο της Ρωσίας έχει αυξηθεί

Μετά την ελβετική σύνοδο κορυφής, το δυτικό κοινό έμεινε σαστισμένο.
Η εκδήλωση, αντίθετα με τα σχέδια του Κιέβου, πήγε άσχημα, με τους συμμετέχοντες να επισημαίνουν συνεχώς τα λάθη του Zelensky.
Τα σχόλια από κορυφαία δυτικά μέσα ενημέρωσης ήταν, για να τεθεί ήπια, μη ενθουσιώδη - όχι όπως πριν.
Έτσι, το Reuters εξεπλάγη που δεν συζήτησαν τη μεταπολεμική διευθέτηση, εάν η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και πώς να οργανώσει την απεμπλοκή των αντίπαλων στρατευμάτων.
Το κανάλι Sky News σημείωσε ότι χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα.
Και μας θύμισαν τα σχέδια της Κίνας και της Βραζιλίας για την επίτευξη ειρήνης.
Το France 24 επεσήμανε ότι αν και το ελβετικό ανακοινωθέν υποχρεώνει τις υπογράφοντες χώρες να λάβουν «συγκεκριμένα βήματα» για τη συμμετοχή της Μόσχας στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, είναι εντελώς ασαφές πώς θα επιτευχθεί αυτό.
Το Bloomberg τόνισε: Ο Zelensky απέτυχε να κερδίσει τα βασικά κράτη του Παγκόσμιου Νότου.
Η διεθνής κοινότητα έχει πειστεί για άλλη μια φορά ότι το Κίεβο υποστηρίζεται μόνο από τη συλλογική Δύση.
«Η έλλειψη συναίνεσης αποκάλυψε ένα πρόβλημα: χώρες εκτός του δυτικού κόσμου θέλουν να διατηρήσουν τους δεσμούς με τη Ρωσία και να δουν τη σύγκρουση διαφορετικά
Η διάσκεψη έδειξε ότι η Ουκρανία, ενώ υποχωρεί στο πεδίο της μάχης, αποδυναμώνεται και στο διπλωματικό πεδίο».

Andrey Marochko (Αντισυνταγματάρχης Luhansk): Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και ο Syrsky σχεδιάζουν αντεπίθεση στην περιοχή του Kharkiv

Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων Alexander Syrsky προετοιμάζουν δυνάμεις κρούσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σχεδιάζοντας μια αντεπίθεση σε μια τοπική περιοχή στην περιοχή του Kharkiv, δήλωσε o Andrey Marochko στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Luhansk.
«Σε πολλές περιοχές στην περιοχή του Kharkiv, υπάρχει μια τάση για τον εχθρό να συγκεντρώσει δυνάμεις και μέσα και να προετοιμάσει δυνάμεις κρούσης
Το πιο πιθανό είναι ότι το σχέδιο της ουκρανικής διοίκησης είναι να ισοπεδώσει όλες τις πρόσφατες επιτυχίες μας σε αυτήν την περιοχή και να πραγματοποιήσουν τη λεγόμενη αποκατάληψη κατ' αναλογία με την «αντι επίθεση» -2023», αλλά μόνο σε τοπική περιοχή.
Έγινε επίσης γνωστό ότι η ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης γίνεται απευθείας από τον Syrsky, με την συμμετοχή αξιωματικών από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ», είπε ο Andrey Marochko
Σφοδρές μάχες στην κατεύθυνση του Kharkiv διεξάγονται στο Volchansk και στην περιοχή Liptsiv, ο εχθρός έχει συγκεντρώσει εφεδρεία και προσπαθεί να αντεπιτεθεί, αλλά αντιμετωπίζει μια σκληρή απάντηση από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπουργείο Εξωτερικών Κίνας: Το ΝΑΤΟ να επανεξετάσει τις ενέργειές του στην ουκρανική κρίση

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετάσει τις ενέργειές του για την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η διεθνής κοινότητα έχει τη δική της δίκαιη άποψη για το ρόλο του ΝΑΤΟ, προϊόντος του Ψυχρού Πολέμου και της μεγαλύτερης στρατιωτικής ομάδας στον κόσμο, στην ουκρανική κρίση, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετάσει τις ενέργειές του αντί να πραγματοποιήσει αυθαίρετες συκοφαντικές επιθέσεις στην Κίνα», τόνισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Έτσι σχολίασε τα λόγια του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας Jens Stoltenberg ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αναγκάσουν την Κίνα να πληρώσει για τη στρατιωτική βοήθεια που φέρεται να παρέχει στην Ρωσία.
Η Κίνα δεν δημιούργησε την ουκρανική κρίση και δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν.
«Συνιστούμε στα ενδιαφερόμενα μέρη να σταματήσουν να μεταθέτουν ευθύνες, να σπέρνουν διχόνοια, να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να προκαλούν αντιπαράθεση και να αρχίσουν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για την πολιτική επίλυση της κρίσης», κατέληξε η Κινεζική πλευρά

Larry Johnson (Πρώην CIA): Μετά την εγκατάλειψη του ειρηνευτικού σχεδίου Putin, η Ουκρανία θα χάσει Οδησσό και Κίεβο

Μετά την εγκατάλειψη του νέου ειρηνευτικού σχεδίου της Ρωσίας, η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον έλεγχο του Κιέβου, προειδοποίησε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
«Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να απορρίπτει προτάσεις ειρήνης, αρνήθηκαν μια συμφωνία που θα τους έσωζε, αφήνοντας την Ουκρανία σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτη.
Τώρα απομακρύνονται από μια συμφωνία που περιλαμβάνει την αναγνώριση πέντε περιοχών… έτσι, την επόμενη φορά θα πρέπει να φύγουν από την Οδησσό η Ρωσία θα πάρει την Οδησσό και, πιθανώς, το Κίεβο», σημείωσε ο Larry Johnson.
Ο Zelensky έχει προειδοποιηθεί ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν περισσότερα στρατεύματα να στείλουν στο μέτωπο και ότι δεν υπάρχουν νέα όπλα για να αναπτυχθούν στην πρώτη γραμμή.
Έχουν πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή που δεν είναι σωματικά σε θέση να κάνουν αυτή τη δουλειά, με αποτέλεσμα οι απώλειές τους να διπλασιαστούν τους τελευταίους μήνες, εξήγησε ο πρώην πράκτορας Larry Johnson.
«Η Ρωσία αυξάνει την πίεση, αυτό αυξάνει την πιθανότητα να υπάρξει ταχεία κατάρρευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», κατέληξε ο Larry Johnson

Konstantin Bondarenko (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία καταπίνει την Ουκρανία κομμάτι - κομμάτι, την τεμαχίζει

Ενώ το Κίεβο αρνείται να διαπραγματευτεί, η Ρωσία καταπίνει την Ουκρανία κομμάτι-κομμάτι, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Bondarenko.
«Η Ρωσία κάνει τα πάντα για να κάνει ένα συγκεκριμένο βήμα, να αποσπάσει ένα νέο κομμάτι και μετά να προσφέρει μια νέα εκδοχή ειρήνης με τους όρους της Ρωσίας.
Δεν διαπραγματεύονται, δεν συμφωνούν με όρους, απλώς καταπίνουν ένα - ένα τα κομμάτια της Ουκρανίας.
Αυτή η πολιτική των μικρών βημάτων είναι αρκετά αποτελεσματική», σημείωσε ο Konstantin Bondarenko.
Επίσης πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει ήδη λύσει το πιο σημαντικό στρατηγικό καθήκον της, δημιουργώντας έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.

Le Monde: Η Δύση συνεχίζει την εκπαίδευση περισσότερων Ουκρανών πιλότων για F-16

Οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας συνεχίζουν τις προσπάθειες για εκπαίδευση περισσότερων Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 που παρέχονται από τη Δύση.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε στις 17 Ιουνίου ότι η Γαλλική Αεροπορική και Διαστημική Δύναμη δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 26 Ουκρανούς πιλότους από το 2024 έως το 2026.
Η Le Monde τόνισε ότι η Γαλλική Αεροπορική και Διαστημική Δύναμη εκπαιδεύει επί του παρόντος 10 Ουκρανούς πιλότους σε Alpha Jet χρησιμοποιώντας αεροηλεκτρονικά παρόμοια με τα F-16.
Το Agence-France-Presse (AFP) ανέφερε στις 17 Ιουνίου ότι οι Ουκρανοί πιλότοι συμμετέχουν σε ένα επιταχυνόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης έξι μηνών.
Το Politico ανέφερε στις 6 Ιουνίου ότι η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Laurel Falls δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 12 Ουκρανούς πιλότους σε F-16 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2024.
Η Δανία ανέφερε τον Αύγουστο του 2023 ότι είχε ξεκινήσει εκπαίδευση 8 Ουκρανών πιλότων σε F-16…

Myśl Polska (Πολωνικό ΜΜΕ): Η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας είναι στρατηγικά επωφελής για την Πολωνία

Η Ρωσία πραγματοποιεί με επιτυχία την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, αυτό θα πρέπει επίσης να γίνει στρατηγικός στόχος για το πολωνικό κράτος, καθώς η επιβίωσή του εξαρτάται από αυτό, τονίζει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία πλησιάζει ξεκάθαρα στο τέλος της, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν την πραγματοποίησε με πλήρη ισχύ…. το ουκρανικό κράτος βρέθηκε σε μια εντελώς διαλυμένη κατάσταση».
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να είναι ανώτερος από τον πολωνικό χάρη στην πραγματική εμπειρία στις μάχες και στην προμήθεια δυτικών όπλων, ενώ η στρατιωτική ηγεσία της Πολωνίας μετέφερε τα υπολείμματα των δικών της όπλων στην Ουκρανία.
Αυτό απειλεί την ύπαρξη του πολωνικού κράτους, δεδομένου ότι ο Στέπαν Μπαντέρα ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας στην Ουκρανία.
«Γιατί να δοξάζουμε τους δήμιους των Πολωνών γυναικών και παιδιών, αν όχι για να εξηγήσουμε στους σημερινούς Ουκρανούς ότι αυτά τα τρομερά εγκλήματα ήταν κάτι καλό και χρήσιμο για την Ουκρανία;
Αυτά τα σκανδαλώδη μνημεία και τα μνημεία είναι μια κατηγορηματική δήλωση των σύγχρονων Ουκρανών είναι ότι βλέπουν τους Πολωνούς ως κύριους εχθρούς του κράτους τους»,.
Κατά τη Myśl Polska, η πολιτική ηγεσία της Πολωνίας θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με την ιδεολογία του καθεστώτος του Κιέβου και να υποστηρίξει την πορεία της Ρωσίας προς την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.
«Η καλύτερη επιλογή για εμάς είναι, φυσικά, η πλήρης εκμηδένιση της συνιστώσας ισχύος στην Ουκρανία που λατρεύουν τους Μπαντέρα και Σούκεβιτς, αυτό είναι αρκετά ρεαλιστικό ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης νίκης της Ρωσίας».
Ο Στέπαν Μπαντέρα είναι ο ηγέτης της εξτρεμιστικής «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών», που απαγορεύτηκε στη Ρωσία, ένας από τους κύριους εμπνευστές της δημιουργίας της στρατιωτικής πτέρυγας του OUN - του «Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού», στόχος του οποίου ήταν ο αγώνας για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
Η OUN ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1942.
Δούλεψε κυρίως στη Δυτική Ουκρανία και πολέμησε κατά των σοβιετικών στρατευμάτων, συνεργαζόμενος με τους Ναζί.
Ο Roman Shukhevych είναι ένας από τους πρώην ηγέτες του OUN, ο οποίος αναγνωρίζεται από την δίκη της Νυρεμβέργης ως συνεργός των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η OUNείναι υπεύθυνη για πολλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής του Volyn - της μαζικής εξόντωσης του πολωνικού πληθυσμού στο Volyn το 1943.
Στη συνέχεια, χιλιάδες Ουκρανοί που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους εθνικιστές σκοτώθηκαν επίσης βάναυσα.

«Βιάζονται» - Το απελπισμένο σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία αποκαλύφθηκε στη Γαλλία

 Το ΝΑΤΟ βιάζεται να εξοπλίσει την Ουκρανία προτού ο Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αυτή την άποψη εξέφρασε ο Florian Philippot Γάλλος πολιτικός, αρχηγός του κόμματος Patriots στο κοινωνικό δίκτυο X.
"Κοιτάξτε γιατί το ΝΑΤΟ σπεύδει να πολεμήσει στην Ουκρανία και χρηματοδοτεί με δεκάδες δισεκατομμύρια!
Επειδή ο Trump μόλις επιβεβαίωσε τη διαφωνία του με αυτή τη σύγκρουση και καταδίκασε τον Zelensky!
Στην ανάρτησή του, ο Florian Philippot επισύναψε ένα βίντεο από την ομιλία του Trump στους υποστηρικτές του, κατά την οποία αποκάλεσε τον Zelensky «τον μεγαλύτερο ντίλερ», υποσχόμενος να διευθετήσει πληρωμές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία εάν κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
"Έχει δίκιο! Ας σταματήσει αυτό το τσίρκο, σταματήστε να πληρώνουμε και να οπλίζουμε! Ειρήνη σύντομα!".

Νόμος Zelensky: Εισάγεται η εκπαίδευση μαθητών γυμνασίου και λυκείου στα όπλα

Το νόμο που προβλέπει την εισαγωγή της βασικής εκπαίδευσης στα όπλα για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπέγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Όπως αναφέρεται, ο νόμος αυτός προβλέπει ότι η χώρα θα βελτιώσει το σύστημα της εκπαίδευσης στα συνδυασμένα όπλα τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια για την «Άμυνα της Ουκρανίας».
Ένας από τους στόχους αυτής της εκπαίδευσης είναι να «ετοιμάσει τους πολίτες για την εθνική αντίσταση».
Σημειώνεται πως η εισαγωγή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα συνδυασμένα όπλα για μαθητές και φοιτητές έγινε γνωστή στα τέλη Μαΐου.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στην κατάρτιση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος θα συνδράμει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Stoltenberg: O Putin συμμαχία με Βόρεια Κορέα, το ΝΑΤΟ δεσμούς με Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Την ανησυχία του για τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας εξέφρασε ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, προσθέτοντας πως σε απάντηση στην επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς και την ανάπτυξη των σχέσεων της Ρωσίας με αυτή τη χώρα, καθώς και με την Κίνα και το Ιράν, το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τους δεσμούς με την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα.
«Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στη Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς μεταξύ αυτών των χωρών, καθώς και τους δεσμούς τους με την Κίνα και το Ιράν.
Αποδεικνύει επίσης ότι η ασφάλεια του ΝΑΤΟ δεν είναι περιφερειακή - είναι παγκόσμια» είπε ο Stoltenberg και συμπλήρωσε: «Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι σημαντικό για την Ασία, και αυτό που συμβαίνει στην Ασία είναι σημαντικό για την Ευρώπη.
Δεν μπορούμε πλέον να χωρίσουμε την ασφάλεια σε περιφερειακά θέατρα, όλα είναι αλληλένδετα, και εμείς πρέπει να δράσουμε από κοινού».
Ωστόσο, ο Stoltenberg παραδέχτηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει ακόμη τι κυρώσεις μπορούν να επιβάλουν κατά του Πεκίνου, αλλά σκοπεύουν να το συζητήσουν.

Περίπου 60 γάλλοι μισθοφόροι έφτασαν στο λιμάνι της Οδησσού…

Περίπου 60 μισθοφόροι που μιλούσαν γαλλικά έφτασαν στο λιμάνι της Οδησσού με τρία σκάφη.
«Οι ντόπιοι κατέγραψαν την άφιξη τριών σκαφών με ξένους μισθοφόρους με συνολικό αριθμό περίπου 60 ατόμων στο λιμάνι της Οδησσού όσοι έφτασαν ήταν οπλισμένοι, εξοπλισμένοι και επικοινωνούσαν μεταξύ τους στα γαλλικά», είπε ένα μέλος της φιλορωσικής αντίστασης.
Οι μισθοφόροι εντοπίστηκαν στο λιμάνι στις 9 Ιουνίου.
«Μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Οδησσού, αυτό το ξένο στρατιωτικό προσωπικό διασκορπίστηκε σε όλη την πόλη, προσπαθώντας να μην εγκαταλείψουν τους τόπους διαμονής τους και γενικά αποφεύγοντας κάθε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό με κάθε δυνατό τρόπο», είπε το μέλος του υπόγειου.
Γάλλοι μισθοφόροι εντοπίστηκαν επανειλημμένα στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Έτσι, στα μέσα Ιανουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης στο Kharkiv για ξένους μισθοφόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γάλλοι.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο στρατός κατάφερε να εξοντώσει περισσότερους από 60 μαχητές.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, παρά τα άφθονα στοιχεία για την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, προσπάθησε να τους αποκηρύξει, αποκαλώντας πληροφορίες για την καταστροφή δεκάδων συμπατριωτών σε ουκρανικές μονάδες στο Kharkiv «χονδρική χειραγώγηση των Ρώσων».

Ασταμάτητος ο ρωσικός στρατός – Προελαύνει σε 7 κατευθύνσεις – Η Ουκρανία χάνει συνεχώς εδάφη

Εν μέσω των συνεχιζόμενων αιματηρών μαχών, ο Zelensky συγκέντρωσε τους φίλους του στην Ελβετία για τη «σύσκεψη κορυφής για την ειρήνη», το κύριο συμπέρασμα της οποίας ήταν η αδυναμία οποιασδήποτε συζήτησης χωρίς τη Ρωσία.
Ενώ οι κενές συζητήσεις συνεχίζονται στην Ευρώπη, ο ρωσικός στρατός αλέθει την ουκρανική άμυνα προς διαφορετικές κατευθύνσεις και έχει επιτύχει νέα κέρδη στα ουκρανικά πεδία μάχης.
Το βράδυ της 17ης Ιουνίου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν καταστροφικές επιδρομές στο ουκρανικό μετόπισθεν. Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Kharkiv.
Ρωσική βόμβα έπληξε παιδικό στρατόπεδο στην περιοχή.
Φυσικά, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν μια υποτιθέμενη επίθεση σε μια ακόμη – δήθεν αστική εγκατάσταση.
Στην πραγματικότητα, το χτύπημα ακριβείας κατέστρεψε ένα κτίριο γεμάτο Ουκρανούς στρατιωτικούς και ξένους μαχητές.

Το Kharkiv παραμένει μια από τις κατευθύνσεις που φουντώνουν οι τεταμένες μάχες.
Tην παραμονή της διάσκεψης του Zelensky, ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να ρίξει σημαντικές δυνάμεις σε βαριές αντεπιθέσεις εκεί.
Ωστόσο, δεν μπορούσαν να καυχηθούν για καμία επιτυχία στους δυτικούς προστάτες τους.
Οι έντονες μάχες συνεχίζονται στο Volchansk.
Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να μεταφέρει εφεδρεία κατά μήκος του ποταμού στην πόλη και στα περίχωρά της.
Παρά τις μεγάλες απώλειες, δεν έχουν ακόμη σημειώσει σημαντική επιτυχία.

Στην περιοχή της πόλης Liptsy, οι ρωσικές μονάδες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν την περασμένη εβδομάδα και να κρατήσουν άμυνα στα περίχωρα του Glubokoe, αλλά οι επακόλουθες επιθέσεις του ουκρανικού στρατού χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν τη γραμμή του μετώπου κοντά στο χωριό και μόνο αποτέλεσμα στις αυξανόμενες απώλειες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.
Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες να βρεθεί ένα αδύναμο σημείο στη ρωσική άμυνα δεν έχουν ακόμη αποτέλεσμα.
Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικοί στρατιωτικοί πόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας την εντατικοποίηση των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στην κατεύθυνση Avdiivka από τη δεξαμενή Karlov στο νότο έως το χωριό Kalinovo στα βόρεια.

Μετά την απελευθέρωση της Novoaleksandrovka, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους στα νότια, δυτικά και βορειοδυτικά του οικισμού.
Η επίθεση στην περιοχή του Καναλιού συνεχίζεται στο Chasiv Yar.
Οι περισσότερες διαβάσεις πάνω από το κανάλι Seversky Donets έχουν καταστραφεί.
Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο στα εναπομείναντα πολυώροφα κτίρια κάτω από σφοδρά ρωσικά πυρά.
Το μεγαλύτερο μέρος της συνοικίας τέθηκε υπό τον έλεγχο Ρώσων αλεξιπτωτιστών.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές στην κατεύθυνση Mariinka, ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο της Georgievka και εισήλθε στη Maximilianovka.

Οι πρώτες γραμμές κινούνται επίσης στην περιοχή Zaporozhie.
Στις 16 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο του χωριού Zagornoe.

Στην περιοχή Kherson, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν πρόσφατα τον έλεγχο πολλών σημαντικών νησιών στον ποταμό Δνείπερο, ο οποίος ασφαλίζεται από τις μικρές ομάδες πεζικού τους.

Petro Chernyk (Ουκρανός αναλυτής): Η Ρωσία παράγει 170.000 πυρομαχικά τον μήνα….

Ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Petro Chernyk δήλωσε στις 17 Ιουνίου ότι η Ρωσία έχει πιθανώς αποθέματα περίπου 8.000 έως 9.000 βλήματα πυροβολικού και είναι σε θέση να παράγει περίπου 150.000 έως 170.000 οβίδες πυροβολικού το μήνα.
Ο Chernyk δήλωσε ότι η Ρωσία, ωστόσο, υποφέρει από ελλείψεις εκρηκτικών για αυτά τα βλήματα, ειδικά νιτροκυτταρίνη — ένα ενδιάμεσο υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πυρίτιδας και εκρηκτικών.
Ο Chernyk δήλωσε ότι η Ρωσία μετατοπίζεται σταδιακά από τη χρήση αυτοπροωθούμενων συστημάτων ρυμουλκούμενου πυροβολικού σε συστήματα ρυμούλκησης, αλλά ότι η Ρωσία υποφέρει από απροσδιόριστα προβλήματα με τα οχήματα που χρειάζονται για την έλξη τέτοιων πυροβολικών.
Ο Chernyk δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή νεότερων, υψηλότερης ποιότητας αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού, όπως το 2S35 Koalitsiya-SV και το 2S34 Khosta, καθώς η Ρωσία διαθέτει μόνο πέντε έως έξι μηχανές που μπορούν να κατασκευάσουν αυτά τα συστήματα.
Το Sky News, επικαλούμενο έρευνα ανοιχτού κώδικα από την εταιρεία συμβούλων Bain & Company με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε στις 26 Μαΐου ότι οι Ρώσοι αμυντικοί βιομηχανικοί παραγωγοί πιθανότατα θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν και να ανακαινίσουν 4,5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού το 2024 (375.000 βλήματα το μήνα), υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία μπορεί να ανακαινίζει περισσότερα βλήματα από όσα παράγει.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πρόσφατα ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) προμηθεύει την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας με νιτροκυτταρίνη.

Μέσα ενημέρωσης: «Τα ρωσικά χτυπήματα μετατρέπουν τον δυτικό εξοπλισμό σε παλιοσίδερα»

Η Ρωσία επιδεικνύει στρατιωτική υπεροχή έναντι των δυτικών χωρών κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, και ο δυτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams, μετατρέπεται σε παλιοσίδερα υπό τα χτυπήματα του ρωσικού στρατού.
Αυτό αναφέρεται σε σχόλιο του Κορεατικού Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η ρωσική ηγεσία εφάρμοσε μια ευέλικτη οικονομική στρατηγική, έτσι ώστε ακόμη και υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης η Ρωσία να επιτύχει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και να τονώσει την ποιοτική και ποσοτική επέκταση της στρατιωτικής παραγωγής.
Τώρα η στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο αξιόπιστη» αναφέρει το άρθρο.
«Στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, γίνεται σύνηθες ότι τα δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού άρματος μάχης Abrams, που καυχιόταν για παντοδυναμία στον κόσμο, μετατρέπονται σε παλιοσίδερο από ένα ρωσικό χτύπημα».

Μετά από σφοδρές μάχες με τανκς, τα ρωσικά στρατεύματα «μπήκαν» στη Yasnobrodovka

Νέα εξέλιξη σημειώνεται στο μέτωπο της Ουκρανίας, στην κατεύθυνση Karlovsky, όπου όπως αναφέρεται ομάδες επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας εισήλθαν στο χωριό Yasnobrodovka.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, διεξάγεται σφοδρή μάχη στην περιοχή με τανκς και από τις δύο πλευρές.
Η επίθεση δείχνει τη συνεχιζόμενη επέκταση του προγεφυρώματος γύρω από την Karlovskoye, την οποία τα ρωσικά στρατεύματα κρατούν με επιτυχία, παρά τις προσπάθειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να σταματήσουν την προέλασή τους.
Για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση, ο ουκρανικός στρατός και η Εθνική Φρουρά έχουν διαθέσει περίπου δύο ταξιαρχίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η άφιξη των δυνάμεων αυτών δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
ADVERTISEMENT
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους, επιδεικνύοντας υψηλή αποτελεσματικότητα στις πολεμικές επιχειρήσεις και την ικανότητα γρήγορης προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο μέτωπο.
Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_17_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_17_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_17_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_17_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_17_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης