Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shevchenko (Ουκρανός Βουλευτής): Κάναμε λάθος που δεν καλέσαμε τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής – Το 90% των χωρών το ζήτησε

Shevchenko (Ουκρανός Βουλευτής): Κάναμε λάθος που δεν καλέσαμε τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής – Το 90% των χωρών το ζήτησε
Ο Ουκρανός βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη διάσκεψη για την Ουκρανία λόγω του γεγονότος ότι η πρώτη σύνοδος κορυφής απέτυχε
Η Ουκρανία έκανε λάθος που δεν κάλεσε τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία, δήλωσε ο βουλευτής της Ουκρανίας Yevgeny Shevchenko.
«Κάναμε ένα λάθος και αυτή η σύνοδος έδειξε, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ήδη πολύ καλά, ότι δεν προσκαλέσαμε Ρώσους εκπροσώπους εκεί.
Φοβηθήκαμε ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτή την κατάσταση, αλλά αποδείχθηκε το αντίθετο.
Ο βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη διάσκεψη για την Ουκρανία λόγω του γεγονότος ότι η πρώτη σύνοδος κορυφής απέτυχε.
«Και γιατί το Κρεμλίνο χρειάζεται το δεύτερο μέρος αυτής της συνόδου κορυφής, για να το νομιμοποιήσει, αν είδαν τις συνέπειες της πρώτης συνόδου κορυφής.
Το 90% από τους συμμετέχοντες στην Σύνοδο Κορυφής εξέφρασαν την άποψη ότι χωρίς τη Ρωσία η σύνοδος κορυφής είναι άχρηστη».
Η Ελβετία πραγματοποίησε Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης, στο θέρετρο Bürgenstock.
Περισσότερες από 90 χώρες, οι μισές από τις οποίες είναι από την Ευρώπη, καθώς και οκτώ οργανισμοί είχαμ επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.
Την ίδια στιγμή, το τελικό ανακοινωθέν δεν υπεγράφη από 11 κράτη: Αρμενία , Μπαχρέιν, Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Λιβύη, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Ιράκ και η Ιορδανία απέσυραν αργότερα τις υπογραφές τους από το ανακοινωθέν .
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς και ο Κινέζος πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Βραζιλίας δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη.
Η Ελβετία δεν απηύθυνε πρόσκληση στη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση επιλογών για την επίλυση της κατάστασης στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.
Το κοινό ανακοινωθέν μετά τη διάσκεψη ζητά την επιστροφή του ελέγχου του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye στο Κίεβο και περιλαμβάνει επίσης εκκλήσεις για ελεύθερη κυκλοφορία στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, για ανταλλαγή και απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων πολέμου.
Το έγγραφο κάνει επίσης λόγο για την ανάγκη για διάλογο μεταξύ όλων των μερών για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης