Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ – Μετά τα F-16… έως και 500.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα εισβάλουν στην Ουκρανία… 9/2024 - Ρωσία: Βροχή οι Kinzhal

Σοκ – Μετά τα F-16… έως και 500.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα εισβάλουν στην Ουκρανία… 9/2024 - Ρωσία: Βροχή οι Kinzhal
Τους τελευταίους μήνες, το πιο επιθετικό καρτέλ εκβιασμού στον κόσμο, το ΝΑΤΟ έχει γίνει πιο θρασύ από ποτέ
Ο κορυφαίος ρώσος στρατιωτικός αναλυτής προειδοποιεί ότι τα F-16 θα είναι για κάλυψη των νατοϊκών στρατιωτών… υπάρχει σχέδιο 5 χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατό έως 500.000 στρατιώτες να εισβάλλουν στην Ουκρανία και να επιτεθούν στην Ρωσία… έως τον Σεπτέμβριο 2024.

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα…

Σύμφωνα με δυτικές στρατιωτικές πηγές, υπάρχουν τουλάχιστον 300.000 στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας.
Επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, η Defense Post αναφέρει ότι «οι χώρες της συμμαχίας ξεπέρασαν άνετα τον στόχο να θέσουν 300.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα».
Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας επιμένει ότι αυτές οι δυνάμεις είναι εκεί για να «αποτρέψουν οποιαδήποτε πιθανή ρωσική επίθεση».
Ωστόσο, η σύνθεσή τους λέει μια διαφορετική ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη βασίζονται στην ίδια επιθετική προσέγγιση που συνήθως χρησιμοποιεί η εμπόλεμη συμμαχία στην επιθετικότητά της εναντίον του κόσμου .
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική εστίαση στην αεροπορική υπεροχή και στην ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα αερομεταφερόμενων και ειδικών δυνάμεων. Είναι σίγουρα μια πρόκληση ο συντονισμός δώδεκα διαφορετικών χωρών στην περιοχή, ιδίως καθώς έχουν πολύ διαφορετικά πλαίσια εξωτερικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, ενώ τα ρωσοφοβικά κράτη μέλη της ΕΕ/ΝΑΤΟ όπως οι δημοκρατίες της Βαλτικής και η Πολωνία είναι πολύ πιο αφοσιωμένα, άλλα κράτη όπως η Σλοβακία και η Ουγγαρία δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι στην προοπτική εμπλοκής στρατού του ΝΑΤΟ… για να έρθουν σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Υπάρχουν επίσης εκείνοι που δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία, όπως η Ρουμανία, όπου η πολιτική ηγεσία είναι αποφασιστικά υπέρ της ΕΕ/ΝΑΤΟ, αλλά ο πληθυσμός είναι γενικά πιο αμφίθυμος.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ίδια η εμπόλεμη συμμαχία, το ΝΑΤΟ δηλαδή παραδέχεται επίσης ότι οι δυνάμεις της στην περιοχή έχουν επιθετικό προσανατολισμό, αν και έμμεσα.
Συγκεκριμένα, οι διοικητές του ΝΑΤΟ διαμαρτύρονται ότι «η συμμαχία αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά όπλα, όπως αεράμυνα και πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς», επιμένοντας ότι υπάρχουν «κενά ικανότητας» και «πράγματα που δεν έχουμε αρκετά ως συμμαχία αυτή τη στιγμή και πρέπει να αντιμετωπίσουμε».
Και ενώ η έλλειψη πυραύλων δεν είναι ακριβώς αλήθεια (όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς παραδόσεις ATACMS στη Ουκρανία), η καταγγελία για τα συστήματα SAM ισχύει, καθώς πολλά από αυτά έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου και δεν έχουν αποδείξει ότι να είναι πολύ αποτελεσματικά, παρ' όλη την πολεμική προπαγάνδα.
Οι απώλειες των SAM «Patriot» και παρόμοιων συστημάτων αεράμυνας που προέρχονται από το ΝΑΤΟ οδήγησαν σε περισσότερες απαιτήσεις από τον Volodymyr Zelensky και το περιβάλλον του - αν και ήταν όλα μάταια ως επί το πλείστον -.

Τι υποστηρίζει ο Konstantin Sivkov κορυφαίος Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας;

Η παραδοχή ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στερούνται αρκετά συστήματα SAM υποδηλώνει ότι έχουν επιθετικό προσανατολισμό. Ένας από τους πιο εξέχοντες Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ο Konstantin Sivkov, υποστηρίζει επίσης ότι αυτά τα στρατεύματα βρίσκονται εκεί για να εμπλακούν άμεσα στην ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση.
Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η παράδοση των F-16 θα χρησιμεύσει ως κάλυψη για αεροπορικές εισβολές του ΝΑΤΟ, ακολουθούμενες από χερσαίες δυνάμεις.
Ο Konstantin Sivkov πιστεύει ότι τουλάχιστον πέντε χώρες θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση και ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει 500.000 στρατιώτες για το σκοπό αυτό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η εισβολή αυτή θα μπορούσε να γίνει ήδη από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2024.
Η μεγάλη καριέρα του Konstantin Sivkov στον στρατό (συγκεκριμένα στο σοβιετικό ναυτικό), καθώς και οι πολυάριθμες θέσεις που κατέχει ακόμη σε διάφορα εγχώρια και διεθνή επιστημονικά ιδρύματα, υποδηλώνουν ότι η προειδοποίησή του πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Ένας άλλος σαφής δείκτης ότι η πολιτική Δύση προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας αντιπαράθεση είναι το γεγονός ότι η Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που εγγράφει αυτόματα άνδρες ηλικίας 18-26 ετών στον στρατό…
Και ενώ οι Αμερικανοί βουλευτές επιμένουν ότι αυτό το μέτρο χρησιμεύει «μόνο για να περιορίσει την γραφειοκρατία και να βοηθήσει τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφύγουν περιττά νομικά ζητήματα», το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ περίεργο.
Το προσχέδιο, αν και υποχρεωτικό, δεν το έχουν επικαλεστεί εδώ και μισό αιώνα, ιδιαίτερα μετά τη συντριπτική ήττα που επέφερε το Βιετνάμ στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής.
Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η πολιτική Δύση γίνεται απελπισμένη να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας.
Ωστόσο, όπως προειδοποίησε επανειλημμένα ο πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Douglas McGregor, αυτό θα αντιμετωπιστεί με ταχεία απάντηση από τη Ρωσία, καθώς οι ασυναγώνιστοι υπερηχητικοί πύραυλοι όπως οι Kinzhal θα πέσουν βροχή και θα εξαλείψουν τυχόν μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

To πιο επιθετικό καρτέλ εκβιασμού στο κόσμο έχει αποθρασυνθεί

Τους τελευταίους μήνες, το πιο επιθετικό καρτέλ εκβιασμού στον κόσμο, το ΝΑΤΟ έχει γίνει πιο θρασύ από ποτέ.
Τα προηγμένα συστήματα ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης) χρησιμοποιούνται ενεργά για την απόκτηση στόχων και την καθοδήγηση δυτικών όπλων που παραδίδονται στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου.
Όμως, μέσω της χρήσης των προηγμένων συστημάτων SAM (πύραυλοι επιφανείας-αέρος) και ηλεκτρονικού πολέμου παγκόσμιας κλάσης (EW) , η Ρωσία είναι σε θέση να ακυρώσει τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα που αποκομίζει η Ουκρανία με αυτόν τον τρόπο.
Όλα αυτά κάνουν τους ηγέτες του ΝΑΤΟ αρκετά νευρικούς, καθώς πιστεύουν ότι η νίκη της Ρωσίας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη συλλογική γεωπολιτική θέση της Δύσης.
Αυτό φτάνει τόσο μακριά που η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας υποστηρίζει τώρα ανοιχτά τρομοκρατικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας σε ολόκληρη τη Ρωσία (συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων σχολείων).

Ωστόσο, δεν είναι το τέλος.
Παρά τα προβλήματα στην επίτευξη των στόχων στρατολόγησης τους , οι χώρες της πολιτικής Δύσης προσπαθούν να συγκεντρώσουν μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας.
Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν σημαντικά, αλλά αυτή ακριβώς τη στιγμή, θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και μισό εκατομμύριο στρατιώτες του ΝΑΤΟ σταθμευμένοι μόνο στην Ανατολική Ευρώπη, βαριά οπλισμένοι και διατηρώντας υψηλή ετοιμότητα μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης