Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα γίνει χειρότερο - Η Ρωσία μειώνει διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ – Βρετανία: Πόλεμος για χρόνια – Η Ουκρανία έχασε 1.900 άνδρες σε 24 ώρες

Θα γίνει χειρότερο - Η Ρωσία μειώνει διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ – Βρετανία: Πόλεμος για χρόνια – Η Ουκρανία έχασε 1.900 άνδρες σε 24 ώρες
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για την τελική μάχη Αύγουστο με Σεπτέμβριο 2024… και οι ρώσοι προβλέπουν ότι τότε θα εισβάλει ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να ανακόψει την μεγάλη προέλαση των Ρώσων.
(upd 35) Η κατάσταση ακόμη δεν έχει φθάσει στην χειρότερη της φάση στο Ουκρανικό…
Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν στιγμές που τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα…
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για την τελική μάχη Αύγουστο με Σεπτέμβριο 2024… και οι ρώσοι προβλέπουν ότι τότε θα εισβάλει ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να ανακόψει την μεγάλη προέλαση των Ρώσων.
Η Δύση σε υστερία, δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ρωσία κέρδισε και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποτρέψει αυτό το ορατό σενάριο.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα μειώσει τους ρώσους διπλωμάτες στις ΗΠΑ, ενώ η Βρετανία βλέπει ότι η Ρωσία έχει την στρατιωτική πρωτοβουλία οπότε μπορεί να κρατήσει τον πόλεμο για χρόνια…
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν ενώ πολιτικοί της Ουκρανίας αποκαλύπτουν τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει, δεν ξέρουν που να θάψουν τους νεκρούς τους…
Στο μέτωπο είναι ξεκάθαρο ότι ο ρωσικός στρατός προελαύνει παντού ενώ μόνο βόρεια του Kharkiv ο Ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί αξιοπρεπής αντεπιθέσεις…
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν 1.900 στρατιώτες σε μάχες με τον ρωσικό στρατό.
Να σημειωθεί ότι καθημερινά Ρώσοι και Ουκρανοί ανταλλάσουν χτυπήματα στα μετόπισθεν...
Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο και οι ρώσοι χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Lviv, Kharkiv και Οδησσό.

Sergey Ryabkov (Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας): Θα μειώσουμε τους διπλωμάτες στις ΗΠΑ – Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε Σύνοδο για την Ουκρανία


Η Ρωσία δεν βλέπει νόημα να συμμετάσχει στη δεύτερη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία και στις «επακόλουθες συγκεντρώσεις a la Burgenstock» υπό τις παρούσες συνθήκες της αντιρωσικής φρενίτιδας της Δύσης, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα συμμετάσχει σε νέες Συνόδους Κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία εάν λάβει την κατάλληλη πρόσκληση, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε τη θέση του Ρώσου ηγέτη.
«Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα από αυτή την άποψη.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Putin μίλησε πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα για τις παραμέτρους της διευθέτησης που είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε και κατά τις οποίες είναι δυνατή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που διεκόπησαν το 2022», είπε ο Sergey Ryabkov.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακούσει τίποτα άλλο εκτός από την άρνηση αυτών των προτάσεων.
Φυσικά, στις συνθήκες αυτού του ολοκληρωτικού αρνητισμού και αντιρωσικής φρενίτιδας, για τι είδους συμμετοχή μπορούμε να μιλήσουμε σε οποιεσδήποτε επόμενες συγκεντρώσεις a la Burgenstock;» πρόσθεσε ο Sergey Ryabkov.
Ο διπλωμάτης τόνισε ότι όλες οι προτάσεις του Putin παρουσιάζονται «στα χαρτιά».
«Μπορούν στη Δύση να στραφούν σε αυτές τις θέσεις ανά πάσα στιγμή.
Ο Πρόεδρος είπε περιεκτικά τι πρέπει να γίνει και πώς.
Ο οδικός χάρτης είναι στο τραπέζι, ας διαβάσουν αυτές τις προτάσεις, ας καταλάβουν τη λογική τους και μετά ας αντιδράσουν.
Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί.

Η Ρωσία θα μειώσει τους διπλωματικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία δεν αποκλείει ότι το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσιγκτον μπορεί να μειωθεί ως απάντηση στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Η αντίδραση στις ενέργειες των ΗΠΑ μπορεί να περιλαμβάνει αντίποινα εναντίον ορισμένων δυτικών περιουσιακών στοιχείων που έχουμε, μπορεί να περιλαμβάνει ασύμμετρες κινήσεις άλλου είδους και μείωση του επιπέδου των διπλωματικών σχέσεων είναι επίσης στο οπλοστάσιο των μέσων.
Ανάλογα με την ένταση του δηλητηρίου στις ενέργειές τους, θα βαθμονομήσουμε τα μέτρα ανταπόκρισής μας», είπε ο Sergey Ryabkov.
Τόνισε ότι «ανάλογα με τον βαθμό πρόκλησης που συνεχίζουν να θέτουν οι ΗΠΑ», η Ρωσική Ομοσπονδία θα αποφασίσει πώς θα απαντήσει σε αυτό.
Δεν αποκλείω καμία επιλογή, αλλά δεν προβλέπω επιλογές.
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά αποτελούν αντικείμενο ξεχωριστής πολιτικής απόφασης και αυτή η απόφαση θα ληφθεί στο κατάλληλο πολύ υψηλό επίπεδο στη Ρωσία.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Κίνα δεν μπορεί πλέον να συνεργάζεται με τη Ρωσία και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έχει σκληρύνει σημαντικά τη ρητορική του τις τελευταίες εβδομάδες στις δημόσιες ομιλίες του, μιλώντας για τη συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία, από τη μια και με τη Δύση, από την άλλη.
Σε νέα συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Jens Stoltenberg, συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
«Όλο και περισσότεροι σύμμαχοι συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί με την Κίνα να προσπαθεί να διατηρήσει κανονικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της πολεμικής συμμαχίας, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πιθανές οικονομικές συνέπειες για την Κίνα, «αλλά αυτό το θέμα πρέπει να τεθεί».
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε προηγουμένως ότι η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας δεν υπόκειται σε «εξωτερικές παρεμβάσεις» και δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών.

Zakharova: Αδιάφορος για τη Ρωσία ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ – Δεν έχει καμία πραγματική εξουσία

Ο ορισμός του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ δεν θα αλλάξει τις εσωτερικές πολιτικές της συμμαχίας, δήλωσε στο Radio Sputnik η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Τίποτα δεν θα αλλάξει στο ΝΑΤΟ με την είσοδο ενός νέου προσώπου.
Δεν θα αλλάξει κανένα δόγμα» είπε η Zakharova, σχολιάζοντας αναφορές για πιθανές αλλαγές στην πολιτική του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.
Η Zakharova εξήγησε ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ «είναι μόνο ένα όνομα όσον αφορά την πολιτική του επιρροή».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Ουάσινγκτον ότι η συμμαχία είναι κοντά στον διορισμό νέου γενικού γραμματέα.
Αποκάλεσε ισχυρό υποψήφιο τον εν ενεργεία πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte.
Η Nederlandse Omroep Stichting (NOS) ανέφερε στις 18 Ιουνίου, επικαλούμενη πηγές, ότι ο Rutte θα γίνει ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με την ίδια, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis, ο οποίος είναι ο μοναδικός αντίπαλος του Rutte, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του στο άμεσο μέλλον.

Πυρά Κίνας σε ΗΠΑ: Διαδίδετε fake news – Καμία στήριξη στη Ρωσία για την Ουκρανία

Πυρά στις ΗΠΑ ότι διαδίδουν fake news όσον αφορά τα περί στρατιωτικής βοήθειας της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία εξαπέλυσε η Κίνα.
«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι στη διασπορά από τις ΗΠΑ ψευδών πληροφοριών χωρίς καμία απόδειξη και στην επίρριψη ευθυνών στην Κίνα», υποστήριξε ο Lin Jian Λιν Ζιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken, ο οποίος ζήτησε από το Πεκίνο «να πάψει» να στηρίζει την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ο Blinken κατήγγειλε τη στήριξη που προσφέρει το Πεκίνο στη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Αυτό που κάνουν (…) είναι ότι προσφέρουν ζωτική στήριξη στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, επικαλούμενος το γεγονός ότι περίπου «το 70% των μηχανημάτων- εργαλείων που εισάγονται στη Ρωσία προέρχεται από την Κίνα» όπως και «το 90% των μικροηλεκτρονικών».
«Αυτό επιτρέπει στη Ρωσία να διατηρήσει αυτή τη στρατιωτικοβιομηχανική βάση, να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή, να συνεχίσει τον πόλεμο.
Πρέπει κατά συνέπεια αυτό να σταματήσει» υπογράμμισε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ.

Jake Sullivan (Λευκός Οίκος): Στο έδαφος της Ουκρανίας τα F-16

Τα μαχητικά F-16 που θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος διαμηνύει ο Jake Sullivan, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
«Το σχέδιο είναι να τοποθετηθούν τα F-16 στην Ουκρανία.
Η διμερής συμφωνία ασφαλείας που υπέγραψαν ο πρόεδρος Biden και ο πρόεδρος Zelensky τονίζει αυτό το σημείο: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αποκτήσει αυτές τις δυνατότητες.
Τέτοιες δυνατότητες θα πρέπει να τοποθετηθούν στην Ουκρανία», υπογράμμισε μιλώντας στο δίκτυο του PBS ο Sullivan.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη σεναριολογία για την ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε νατοϊκό έδαφος εκτός της Ουκρανίας προκειμένου να μην γίνουν εύκολος στόχος της Ρωσίας.
Ωστόσο, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως από τη στιγμή που τα F-16 θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά ρωσικών στρατευμάτων ή δυνάμεων, θα είναι νόμιμος στόχος ανεξάρτητα από το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώνονται, διαμηνύοντας πως στόχος θα είναι και τα ίδια τα αεροδρόμια ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν σε κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Bardella (Πρόεδρος Εθνικής Συσπείρωσης – Γαλλία): Τέλος στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης (RN) και υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού, θα σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της Γαλλίας σε ό,τι αφορά την Άμυνα, εάν ανέλθει στην εξουσία, ξεκαθάρισε ο ίδιος 19/6, λίγες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 30ης Ιουνίου.
«Δεν σχεδιάζω να αμφισβητήσω τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Γαλλία σε διεθνές επίπεδο, διότι υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Jordan Bardella στην έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory στο Βιλπέντ, στα προάστια του Παρισιού.
Το 2022, η Marine Le Pen είχε δηλώσει ότι θα «εγκαταλείψει» το ΝΑΤΟ στο όνομα της «ανεξαρτησίας» της Γαλλίας, υπενθυμίζεται.
Ο Jordan Bardella «εύχεται η Ουκρανία να μπορεί να έχει στη διάθεσή της πυρομαχικά και εξοπλισμό, όλα αυτά» τα οποία έχει ανάγκη «για να κρατήσει το μέτωπο, αλλά η κόκκινη γραμμή μου δεν θα αλλάξει» απέναντι «στην αποστολή εξοπλισμού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση στην ανατολική Ευρώπη».
«Δεν σχεδιάζω την παράδοση, ειδικά, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ή όπλων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ουκρανία να πλήξει το ρωσικό έδαφος», ξεκαθάρισε εκ νέου.

Η Αργεντινή αποφάσισε να μη στείλει όπλα και αεροσκάφη στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν σκοπεύει να παρέμβει στην ουκρανική σύγκρουση και να στείλει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Manuel Adorni.
«Δεν θα παράσχουμε στρατιωτική βοήθεια.
Θα παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια, βοήθεια με την επιμελητεία και την αποναρκοθέτηση, αλλά δεν θα επέμβουμε με κανέναν τρόπο στη στρατιωτική σύγκρουση», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον Adorni, οι ενέργειες της Αργεντινής δεν μπορούν να θεωρηθούν εχθρικές προς τη Ρωσία.
«Κατά την αντίληψή μου, εχθρικές ενέργειες είναι η αποστολή όπλων και η συμμετοχή σε μια στρατιωτική σύγκρουση», είπε.
Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Infobae ανέφερε ότι η Αργεντινή υπουργός Εξωτερικών Diana Mondino συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό της Stephane Sejourne και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan το ενδεχόμενο μεταφοράς πέντε γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Super Etendard στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αργεντινή Dmitry Feoktistov είπε ότι η πλευρά της Αργεντινής δεν αρνήθηκε το γεγονός των συνομιλιών για τα αεροσκάφη, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα παραδώσει τελικά.
Ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τη συμμετοχή του Αργεντινού υπουργού Άμυνας Luis Petri στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ουκρανοί η Δύση σας εξαπατά, σας δίνει ψεύτικες υποσχέσεις για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ – Δεν σας αγαπούν

Ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, κάλεσε τους Ουκρανούς να μην πιστεύουν τις υποσχέσεις της Δύσης, παίζει παιχνίδια για δικούς της σκοπούς.
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω αυτό στους Ουκρανούς.
Η Δύση δεν σας θέλει, η Δύση δεν σας αγαπά, η Δύση σας περιφρονεί.
Δεν είσαι ένας από αυτούς, δεν θα γίνεις ποτέ μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Είστε ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από τη Δύση για την επίτευξη ενός στρατηγικού αποτελέσματος, το οποίο περιλαμβάνει την ήττα της Ρωσίας και όχι την αποδοχή της Ουκρανίας», απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter, η ΕΕ συνεχίζει να πραγματοποιεί συναντήσεις και να δίνει υποσχέσεις στην Ουκρανία σχετικά με την ένταξη, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.
«Η σύγχρονη Ουκρανία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Δύση υποστηρίζει τις υπερεθνικιστικές τάσεις στην Ουκρανία για να πετύχει τον αποκλεισμό της Ρωσίας αλλά η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ μέρος της Δύσης», συνόψισε ο Scott Ritter.

Gavrilov (Ρώσος αξιωματούχος για στρατιωτική ασφάλεια): Η επόμενη πρόταση στην Ουκρανία θα είναι η… παράδοση άνευ όρων

Το Κρεμλίνο λέει τώρα ότι η επόμενη επίσημη πρόταση στον ορίζοντα θα είναι ένα έγγραφο της παράδοσης της ουκρανικής κυβέρνησης. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ρωσίας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων,
Konstantin Gavrilov, σε τηλεοπτική συνέντευξη του Rossiya-24.
«Δεν υπάρχουν σημεία χωρίς επιστροφή.
Το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να προσφέρει η Ρωσία θα είναι το έγγραφο για την παράδοση της κυβέρνησης του Κιέβου», είπε.
Χαρακτήρισε «ρεαλιστικές» τις προτάσεις Putin και είπε ότι θα μπορούσαν να τερματίσουν τον πόλεμο, αν τις υιοθετήσουν οι Ουκρανοί.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν πλήρως από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, τις περιοχές Kherson και Zaporizhia», είχε δηλώσει ο Putin σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Kharkiv είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες

Η Ουκρανία προσπάθησε να πετύχει νίκη κοντά στο Kharkiv πριν από τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ελβετία, αλλά υπέστη τεράστιες απώλειες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Η Ουκρανία έριξε όλες τις εφεδρείες στο Kharkiv πριν από αυτή τη σύνοδο κορυφής.
Ήθελαν μια λαμπρή νίκη, αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι όλες σχεδόν οι εφεδρείες πέθαναν σε μια μηχανή κοπής κρέατος», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό Scott Ritter, ενόψει των προεδρικών εκλογών, η Ουάσιγκτον είχε προσδοκίες από τους Ουκρανούς ότι θα καταφέρουν κάτι.
Ο Scott Ritter πιστεύει ότι το Κίεβο θα αναγκαστεί να επαναλάβει κάτι παρόμοιο πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
«Θα καταλήξουν σε κάτι, θα αναγκαστούν να κάνουν κάτι, και θα πεθάνουν όλοι στο τέλος, οι Ουκρανοί θα ξεμείνουν από ανθρώπους, έχουν τεράστιο πρόβλημα με το στρατιωτικό τους προσωπικό» κατέληξε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter.

Nigel Farage (Βρετανός πολιτικός): Η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει για πάντα να πολεμάει – Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο

Η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία επ' αόριστον εάν οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν σταματήσουν να της παρέχουν οικονομική υποστήριξη, δήλωσε ο Βρετανός πολιτικός, ηγέτης του κόμματος Reform UK Nigel Farage σε συνάντηση με ψηφοφόρους, σύμφωνα με την Daily Mail.
«Μπορούμε να συνεχίσουμε να διοχετεύουμε χρήματα στην Ουκρανία χωρίς να σταματήσουμε, αλλά αν μπορεί πραγματικά να αντέξει μια τέτοια απώλεια στρατευμάτων είναι ένα ανοιχτό ερώτημα.
Είναι δύσκολο γιατί η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει να πολεμά για πάντα» τόνισε ο Nigel Farage.
Αργά ή γρήγορα θα γίνουν διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των δύο κρατών, είναι σίγουρος ο Nigel Farage.
Δεν απέκλεισε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Σε αυτή την περίπτωση, η Ουκρανία θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει τα χαμένα εδάφη, παραδέχτηκε ο Nigel Farage.
«Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να τους μεταφέρουμε χρήματα, αλλά νομίζω ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή όλες οι συγκρούσεις καταλήγουν είτε σε διαπραγματεύσεις είτε σε καταστροφή, και φαίνεται ότι αυτή η καταστροφή θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολλά, πολλά χρόνια - και με τρομακτικό κόστος ζωής», κατέληξε ο Farage.

Ian Proud (Βρετανός διπλωμάτης): Η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις

Η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει δύσκολες εδαφικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί η σύγκρουση, δήλωσε ο Ian Proud πρώην διπλωμάτης της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα.
«Δεδομένης της σημερινής πραγματικότητας στο πεδίο της μάχης και του 20% του εδάφους που έχει χαθεί, η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει κάποιες δύσκολες παραχωρήσεις», παραδέχτηκε.
Όπως σημείωσε ο Ian Proud, οι δυτικές χώρες πιστεύουν όλο και λιγότερο σε μια στρατιωτική λύση της σύγκρουσης και για μια ειρηνική διευθέτηση, το Κίεβο, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να συμφωνήσει με τη Ρωσία για τη γραμμή οριοθέτησης.
«Το πώς θα φαίνονται τα νέα σύνορα πρέπει τελικά να συμφωνηθεί από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά πιστεύουμε ότι η Κριμαία είναι μια προφανής επιλογή», είπε ο διπλωμάτης.
Η Ρωσία θα σταματήσει τον πόλεμο και θα δηλώσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις μετά την απόσυρση των στρατευμάτων του Κιέβου από το έδαφος των περιοχών Luhansk, Donetsk, Kherson και Zaporozhye, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin παρουσιάζοντας την ειρηνευτική του πρόταση.

Yevgeny Shevchenko (Ουκρανός Βουλευτής): Η άρνηση κατάπαυσης του πυρός θα επιδεινώσει τις συνθήκες για την Ουκρανία, θα γίνει χειρότερο

Η άρνηση της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων του για κατάπαυση του πυρός… κάθε φορά κάνει τις συνθήκες που θέτει η Ρωσία χειρότερες, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο βουλευτής της Verkhovna Rada, πρώην μέλος της παράταξης Υπηρέτης του Λαού Yevgeny Shevchenko.
«Οι όροι του Putin στοχεύουν στη Δύση, στοχεύουν στο γεγονός ότι εάν, από την άποψή του, δεν φέρουν την ουκρανική πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τότε οι επόμενοι όροι για ειρήνη θα είναι χειρότεροι», τόνισε ο Yevgeny Shevchenko.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι η μελλοντική διευθέτηση θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο μέτωπο.
Την ίδια στιγμή, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν είναι υπέρ της Ουκρανίας.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Όσοι στρατεύονται σήμερα στην Ουκρανία δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε μάχες

Οι βίαια κινητοποιημένοι Ουκρανοί, μετά από κακή προετοιμασία, δεν θέλουν να πάνε στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί.
Είδα μια αναφορά σήμερα ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κινητοποιήθηκαν εκπαιδεύονται σε έξι εβδομάδες, και μερικές φορές και λιγότερο.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι προφανώς άνθρωποι που δεν θέλουν να πολεμήσουν, δεν είναι στρατιώτες δεν έχουν ελπίδες», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον ειδικό, η πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία, όπως μπορεί να δει όποιος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην πρώτη γραμμή, συνεχίζει να επιδεινώνεται καθημερινά.
Την ίδια ώρα, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να είναι απίστευτα υψηλές, εξήγησε ο Μερκούρης.
«Τα προβλήματα της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και χειρότερα», κατέληξε.
Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιώτες και 2.700 όπλα μέσα σε ένα μήνα.

Τα περιθώρια διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία συρρικνώνονται

Οι ευκαιρίες της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις συρρικνώνονται, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Κάθε μέρα, η θέση της Ουκρανίας αποδυναμώνεται και το πεδίο για διαπραγματεύσεις συρρικνώνεται», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Δύση εμφανίζεται πλέον αποκομμένη από την ειρηνευτική διαδικασία.
Ο Μερκούρης εξήγησε ότι δεν ξέρουν πώς να τερματίσουν τη σύγκρουση, και ταυτόχρονα δεν καταλαβαίνουν πώς να συνεχίσουν τώρα.
«Είναι σκληρή εξαπάτηση να προσπαθείς να φανταστείς ότι η κατάσταση στο μέτωπο μπορεί να αντιστραφεί», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

Οι Ουκρανοί αποδεκατίζονται – Έχασαν 1.900 στρατιώτες σε 24 ώρες σε μάχες με τον ρωσικό στρατό

Μία πραγματική ανθρωποσφαγή δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τη συνεχιζόμενη ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων το τελευταίο 24ωρο οι Ουκρανοί έχασαν 1.895 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες), ενώ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πήραν πιο πλεονεκτική θέση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 560 στρατιωτικούς σε συγκρούσεις με τη ρωσική ομάδα δυνάμεων Yug (Νότος) τις τελευταίες 24 ώρες.
«Οι απώλειες του εχθρού (ως αποτέλεσμα των μαχών με τη νότια ομάδα της Ρωσίας) ανήλθαν σε έως και 560 στρατιωτικούς, ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113μ ένα αμερικανικό όχημα μάχης Humvee και πέντε φορτηγά», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη (19/6/2024).
Η ρωσική κεντρική ομάδα απέκρουσε πέντε αντεπιθέσεις και η Ουκρανία έχασε έως και 355 στρατιώτες, ενώ το Κίεβο έχασε επίσης έως και 120 στρατιώτες σε μάχες με την ανατολική ομάδα, ανέφερε η Μόσχα.
Η δυτική ομάδα των ρωσικών δυνάμεων απέκρουσε δύο αντεπιθέσεις και το Κίεβο έχει χάσει έως και 450 στρατιώτες.
Τέλος η Ουκρανία έχασε έως και 300 στρατιώτες στις μάχες με τη βόρεια ομάδα μάχης

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Στην Ουκρανία, τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει μέρος για να θάψουν τους νεκρούς

Ο Zelenky ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαριστεί τους συμμάχους του σε μια εποχή που η χώρα δεν έχει πού να θάψει τους νεκρούς, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma πρώην Προέδρου της Ουκρανίας.
«Δεν υπάρχει μέρος για ταφή, δεν υπάρχει γη για νεκροταφεία, όλα τα νοσοκομεία, όλα τα σπίτια είναι ήδη γεμάτα με αυτούς τους ανθρώπους με αναπηρία
Ο Zelensky λέει ότι αυτό είναι κακό, αυτό είναι κακό για όλους».
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη και η θέση του καθεστώτος του Κιέβου μόνο χειροτερεύει.
«Δηλαδή, στην πραγματικότητα, η σύνοδος κορυφής τελείωσε, δεν υπάρχει ειρήνη και δεν θα υπάρξει ποτέ, αλλά υπάρχει μια σοβαρή κρίση», κατέληξε ο Soskin.
Η Ελβετία πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης στο θέρετρο του Bürgenstock.
Περισσότερες από 90 χώρες, οι μισές από τις οποίες είναι από την Ευρώπη, καθώς και οκτώ οργανισμοί είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.
Την ίδια στιγμή, το τελικό ανακοινωθέν δεν υπεγράφη από 11 κράτη: Αρμενία, Μπαχρέιν, Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Λιβύη, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Ιράκ και η Ιορδανία απέσυραν αργότερα τις υπογραφές τους από το ανακοινωθέν

Vladimir Rogov (Zaporizhia): Η καταστροφή στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου πλήττει τον Ουκρανικό στρατό

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου σταμάτησε μετά από μια ρωσική επίθεση, διακόπτοντας την παραγωγή για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε το μέλος του Ρωσικού Δημοτικού Επιμελητηρίου Vladimir Rogov.
«Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου δεν παράγει πλέον ηλεκτρισμό, μετά από Ρωσικό χτύπημα πριν από μια εβδομάδα.
Υπήρξαν προσπάθειες να το επαναφέρουν στο Διαδίκτυο, αλλά απέτυχαν», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής του Δημοτικού Επιμελητηρίου για την κυριαρχία, τα πατριωτικά έργα και την υποστήριξη για βετεράνους.
«Το εργοστάσιο ήταν σημαντικό από την άποψη της σταθεροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού και του χώρου για ελιγμούς, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο όχι μόνο στην περιοχή Zaporozhye, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή κατά μήκος του Δνείπερου».
Σύμφωνα με τον Rogov, η απενεργοποίηση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής έχει σχεδιαστεί για να πλήξει τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις…
«Αυτό είναι ένα πλήγμα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις παραγωγής στην πόλη Zaporozhye, οι οποίες παρήγαγαν επίσης drones.
Υπήρξαν χτυπήματα σε ένα από τα εργαστήρια.
Και η μεταλλουργία, η οποία είναι η κινητήρια δύναμη όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών του στρατού της Ουκρανίας».
Ο Vladimir Rogov είπε ότι τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν με χειρουργική ακρίβεια καθώς «το φράγμα δεν παραβιάστηκε και η σύνδεση μεταξύ των δύο πλευρών του ποταμού διατηρήθηκε».

Πάνε για πυρηνικό ολοκαύτωμα οι Ουκρανοί – Βομβαρδίζουν με πυροβολικό τo Energodar δίπλα στον πυρηνικό σταθμό

Μετά από επίθεση με drone στην πόλη Energodar, η οποία βρίσκεται δίπλα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia (ZNPP), οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να σφυροκοπούν την πόλη με πυρά πυροβολικού, δήλωσε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής της τοπικής αρχής.
«Μετά την επίθεση με drone, οι οπαδοί του Bandera ξεκίνησαν σφοδρό βομβαρδισμό της Energodar, χρησιμοποιώντας πυροβολικό», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Αργότερα, ο Rogov είπε ότι από τις 9:00 το βράδυ της Τετάρτης (19/6/2024) ουκρανικές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει επτά οβίδες στο Energodar.
Η διοίκηση της Energodar είπε προηγουμένως ότι black out σημειώθηκε στην πόλη και τους κοντινούς οικισμούς στις 7:27 μ.μ.
Αργότερα, η Evgeniya Yashina , εκπρόσωπος του ZNPP, δήλωσε στο TASS ότι η πόλη αντιμετώπιζε διακοπή ρεύματος μετά την επίθεση των ουκρανικών drones στον υποσταθμό Luch.
Η Yashina τόνισε ότι η διακοπή δεν θα έχει καμία επίδραση στη λειτουργία του NPP Zaporizhia.

Οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon πολλά πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού

Υπερηχητικοί πύραυλοι Tsirkon έχουν τοποθετηθεί σε έναν αριθμό ρωσικών πλοίων επιφανείας, δήλωσε στο TASS ο επικεφαλής της Tactical Missiles Corporation, Boris Obnosov, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θαλάσσιας Άμυνας «Fleet 2024» την Τετάρτη (19/6/2024).
«Πολλά πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού είναι οπλισμένα με υπερηχητικά όπλα Tsirkon.
Όσον αφορά την απόφαση για ενίσχυση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με Tsirkon, αυτή είναι μια μακρά διαδικασία», είπε.
Η υποβρύχια εκδοχή Tsirkon εκτοξεύτηκε δοκιμαστικά από το πυρηνοκίνητο Severodvinsk.
Μετά τα αποτελέσματα των προηγούμενων δοκιμών του υπερηχητικού πυραύλου Tsirkon που πραγματοποιήθηκαν από το πλοίο Admiral Gorshkov στο πλαίσιο δοκιμών και δοκιμών ανάπτυξης πτήσης, η κρατική επιτροπή συνέστησε τη χρήση του υπερηχητικού πυραύλου Tsirkon.

Οι ρώσοι προελαύνουν βόρεια του Kharkiv στην πόλη Vovchansk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα μέσα στο Vovchansk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών χερσαίων επιθέσεων στην περιοχή στις 18 Ιουνίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Ιουνίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στο έδαφος του εργοστασίου αδρανών υλικών στο κέντρο του Vovchansk.

Οι μάχες συνεχίστηκαν εντός του Vovchansk στις 18 Ιουνίου, και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι η πρώτη γραμμή στο Vovchansk είναι συχνά ασαφής αφού οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να κρατήσουν θέσεις "λίγα μέτρα" μεταξύ τους.

Εντυπωσιακή ρωσική προέλαση δυτικά της Avdiivka - Αναπτύσσονται 87.000 Ρώσοι στρατιώτες 

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά και δυτικά της Avdiivka εν μέσω συνεχιζόμενων χερσαίων επιθέσεων στην περιοχή στις 18 Ιουνίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Ιουνίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια του Sokil (βορειοδυτικά της Avdiivka) και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ακόμη και βορειότερα του οικισμού.
Πρόσθετα γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 17 και 18 Ιουνίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε πεδία που πλησίαζαν τα ανατολικά προάστια της Γιασνομπρόντιβκα (δυτικά της Avdiivka).
Οι
ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά του Arkhanhelske (βορειοδυτικά της Avdiivka), εντός του Sokil, δυτικά του Sokil προς το Yevhenivka, βορειοανατολικά του Yevhenivka και βόρεια του Umanske (δυτικά του Avdiivka).
​​Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets εκτίμησε ότι το Russian Center Grouping of Forces έχει περίπου 87.000 άτομα προσωπικό, 365 άρματα μάχης, 864 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, από τα οποία περίπου 68.000-70.000 προσωπικό, 310-320 άρματα μάχης και περίπου 576 οπλικά οχήματα, αναπτύχθηκε στην κατεύθυνση του Pokrovsk

Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_18_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_18_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_18_2024_1.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_18_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης