Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινεζικό πυρηνικό υποβρύχιο εμφανίστηκε ξαφνικά στα στενά της Ταϊβάν - Συναγερμός στις αρχές - Δεν το εντόπισε κανείς

Κινεζικό πυρηνικό υποβρύχιο εμφανίστηκε ξαφνικά στα στενά της Ταϊβάν - Συναγερμός στις αρχές - Δεν το εντόπισε κανείς
Οι ψαράδες έμειναν έκπληκτοι όταν το υποβρύχιο βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια και ακολούθησε ένα άγνωστο πολεμικό πλοίο που το συνόδευε στο δρόμο του προς την ηπειρωτική Κίνα
Ένα κινεζικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο (SSBN) εμφανίστηκε σήμερα 19/6 στα στενά της Ταϊβάν, προκαλώντας ανησυχία στο Υπουργείο Άμυνας του νησιού.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του τμήματος, οι Αρχές ελέγχουν πλήρως την κατάσταση.
Η εμφάνιση του υποβρυχίου έρχεται εν μέσω πρόσφατης δραστηριότητας των αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) γύρω από την Ταϊβάν, την οποία το Πεκίνο θεωρεί αποσχισμένη επαρχία και επιδιώκει να ανακτήσει τον έλεγχο.
Ταϊβανέζικα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες του υποβρυχίου που τραβήχτηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης από ένα αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν περίπου 125 μίλια από τη δυτική ακτή της Ταϊβάν.
Το υποβρύχιο πιστεύεται ότι είναι τύπου 094 SSBN, γνωστό και ως κατηγορία Jin. Το σκάφος, ένα από τα έξι σε υπηρεσία του Ναυτικού PLA, εκτοπίζει περίπου 11.000 τόνους και μπορεί να μεταφέρει έως και 12 βαλλιστικούς πυραύλους JL-2, καθιστώντας το σημαντικό μέρος της πυρηνικής δύναμης της Κίνας, παρέχοντας μια στρατηγική ικανότητα δεύτερου χτυπήματος.
Οι ψαράδες έμειναν έκπληκτοι όταν το υποβρύχιο βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια και ακολούθησε ένα άγνωστο πολεμικό πλοίο που το συνόδευε στο δρόμο του προς την ηπειρωτική Κίνα. Παρά τη δραστηριότητα περιπολικών αεροσκαφών στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατός ο έγκαιρος εντοπισμός του κινεζικού υποβρυχίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης