Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάνσας (ΗΠΑ): Απέκρυψε τις παρενέργειες των εμβολίων του COVID η Pfizer – Καταγγελίες για παραπλάνηση των πολιτών και μήνυση

Κάνσας (ΗΠΑ): Απέκρυψε τις παρενέργειες των εμβολίων του COVID η Pfizer – Καταγγελίες για παραπλάνηση των πολιτών και μήνυση
Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την εταιρεία που έβαγλε ένα από τα εβμόλιια
Σχετικά Άρθρα

Η αμερικανική πολιτεία του Κάνσας κατέθεσε μήνυση κατά της Pfizer, κατηγορώντας την εταιρεία ότι παραπλάνησε το κοινό σχετικά με το εμβόλιο του COVID-19 κρύβοντας κινδύνους και κάνοντας ψευδείς ισχυρισμούς για την αποτελεσματικότητά του, αναφέρει το Reuters.
Η πολιτεία ισχυρίζεται ότι λίγο μετά την κυκλοφορία του εμβολίου στις αρχές του 2021, η Pfizer απέκρυψε στοιχεία ότι το εμβόλιο συνδέθηκε με επιπλοκές εγκυμοσύνης (συμπεριλαμβανομένης της αποβολής) και φλεγμονή της καρδιάς (μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα).
«Η Pfizer έκανε πολλές παραπλανητικές δηλώσεις για να εξαπατήσει το κοινό σχετικά με το εμβόλιο της σε μια εποχή που οι Αμερικανοί χρειάζονταν την αλήθεια», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Κάνσας στη δήλωσή του.
Η έκθεση υπενθυμίζει ότι τον Ιούνιο του 2021, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ πρόσθεσε μια προειδοποίηση για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα στην ετικέτα του εμβολίου.
Oι ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρεται ότι είναι σπάνιες και εμφανίζονται συχνότερα σε αγόρια στην εφηβεία και νεαρούς άνδρες.

Η προσφυγή από την πολιτεία του Κάνσας φέρνει παγκόσμια αναστάτωση 

Σημειώνεται επίσης ότι μελέτες που διεξήχθησαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια κατά του COVID δεν σχετίζονται με αποβολή.
Το Κάνσας ισχυρίζεται ότι η Pfizer δήλωσε ψευδώς ότι το εμβόλιο της, που αναπτύχθηκε από κοινού με τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech, διατήρησε υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι μεταλλαγμένων παραλλαγών του αρχικού στελέχους του ιού και απέτρεψε όχι μόνο την ασθένεια αλλά και τη μετάδοσή της.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης