Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Η Ιαπωνία γίνεται ... εργαλείο πολέμου απέναντι σε Ρωσία και Κίνα - Ανησυχητική η αλλαγή στο πυρηνικό δόγμα του Τόκιο

Zakharova: Η Ιαπωνία γίνεται ... εργαλείο πολέμου απέναντι σε Ρωσία και  Κίνα - Ανησυχητική η αλλαγή στο πυρηνικό δόγμα του Τόκιο
«Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο ιαπωνικός λαός θέλει την ίδια μοίρα που επιφυλάσσει η Ουάσιγκτον για τους Ουκρανούς» αναφέρει με νόημα το ρωσικό ΥΠΕΞ
Τα σχέδια του Τόκιο να εγκαταλείψει το μη πυρηνικό καθεστώς της Ιαπωνίας ανησυχούν ιδιαίτερα τη Ρωσία, τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξη Τύπου.
«Τα σχέδια του Τόκιο να απομακρυνθεί από το μη πυρηνικό καθεστώς του προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, συμπεριλαμβανομένης της  συμμετοχής του σε λεγόμενες κοινές πυρηνικές αποστολές με τις ΗΠΑ, όπως και με χώρες του ΝΑΤΟ ή διεξαγωγής πολυμερών ασκήσεων με στρατηγικά βομβαρδιστικά, πιστοποιημένα για πυρηνικές αποστολές. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει και τις προοπτικές ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ιαπωνία», τόνισε σχετικά η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Η Ρωσίδα διπλωμάτισσα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ιαπωνία ως εργαλείο για να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα.
Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την ίδια, η σύγκριση με την Ουκρανία δεν είναι τραβηγμένη, γιατί οι ΗΠΑ «κυριολεκτικά χρησιμοποιούν την Ιαπωνία για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».
«Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο ιαπωνικός λαός θέλει την ίδια μοίρα που επιφυλάσσει η Ουάσιγκτον για τους Ουκρανούς», κατέληξε με νόημα η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης