Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euro 2024: Βαρύ πρόστιμο στην Αλβανία από την UEFA για επεισόδια και σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης UCK

Euro 2024: Βαρύ πρόστιμο στην Αλβανία από την UEFA για επεισόδια και σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης UCK

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε μήνυμα προς όσους Αλβανούς βρίσκονται στη Γερμανία

Σχετικά Άρθρα

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA αποφάσισε να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στην Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της τάξεως των 37,375 ευρώ.
Το πρόστιμο έρχεται ως αποτέλεσμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία στον πρώτο γύρο του Euro 2024.
Συγκεκριμένα, μερίδα οπαδών άναψαν φωτοβολίδες κατά τη διάρκεια του αγώνα, πέταξαν αντικείμενα στο γήπεδο, ανάρτησαν πανό με ακατάλληλα μηνύματα καθώς και για τη διακοπή του αγώνα από οπαδός κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Θορυβήθηκε η αλβανική ομοσπονδία

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε μήνυμα προς όσους Αλβανούς βρίσκονται στη Γερμανία για να υποστηρίξουν την προσπάθεια της εθνικής τους ομάδας:
«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να απευθύνει έκκληση σε όλους τους Αλβανούς φιλάθλους να είναι πιο υπεύθυνοι και να αποφύγουν τη δημιουργία αχρειαστων επεισοδίων και ταραχών, που μπορούν να επιφέρουν οικονομικές κυρώσεις και να βλάψουν την εικόνα της Αλβανίας και του αλβανικού ποδοσφαίρου.
Επίσης, ενημερώνουμε τους Αλβανούς φιλάθλους πως δεν επιτρέπονται μηνύματα μη αθλητικού χαρακτήρα (πολιτικού, εθνοτικού περιεχομένου κ.λπ.) κατά τη διάρκεια των αγώνων», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της AFL.

Ο αναλυτικός λογαριασμός της UEFA για την ποινή της  Αλβανίας αναφέρει:

Πρόστιμο 10.000 ευρώ για άναμμα πυροτεχνημάτων.
Πρόστιμο 12.375 ευρώ για ρίψη αντικειμένων.
Πρόστιμο 5.000 ευρώ για κατάληψη του γηπέδου.
Πρόστιμο 10.000 ευρώ για μετάδοση ακατάλληλων μηνυμάτων σε αθλητική εκδήλωση.
Τα παραπάνω πρόστιμα συνολικού ύψους 37.375 € πρέπει να καταβληθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της UEFA εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης