Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Προσέγγιση ... στρατηγικού βάθους με το Βιετνάμ - Ο Putin βάζει στοπ στα αμερικανικά σχέδια για απομόνωση της Κίνας

Ρωσία: Προσέγγιση ... στρατηγικού βάθους με το Βιετνάμ - Ο Putin βάζει στοπ στα αμερικανικά σχέδια για απομόνωση της Κίνας
Η Ρωσία δηλώνει «ευγνώμων στους Βιετναμέζους φίλους» για την ισορροπημένη θέση του Ανόι σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία
Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει διμερείς δεσμούς και συνεργασία με το Βιετνάμ, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από την Nhan Dan, την επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ, την Τετάρτη.
«Μαζί με τους Βιετναμέζους φίλους θα συνεχίσουμε να χτίζουμε διμερείς δεσμούς, να αναπτύσσουμε συνεργασία προς όφελος των λαών μας, για σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή και στον κόσμο γενικότερα», τόνισε σχετικά ο ηγέτης του Κρεμλίνου.
Και οι δύο χώρες έχουν παρόμοια θέση για την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το Βιετνάμ μοιράζεται την ίδια προσέγγιση για την οικοδόμηση μιας νέας ευρασιατικής δομής ασφάλειας που θα είναι ισότιμη, αδιαίρετη, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις.
Η Ρωσία είναι ευγνώμων στους Βιετναμέζους φίλους για την ισορροπημένη θέση του Ανόι σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος Putin.
«Είμαστε ευγνώμονες στους Βιετναμέζους φίλους μας για την ισορροπημένη θέση τους σχετικά με την ουκρανική κρίση, για την επιθυμία να συμβάλουν στην αναζήτηση πραγματικών τρόπων ειρηνικής διευθέτησής της. Όλα αυτά συνάδουν πλήρως με το πνεύμα και τη φύση των σχέσεών μας» επισήμανε σχετικά.

Σχέδια για μεγάλα projects ρωσικών εταιρειών στο Βιετνάμ

Παραπέρα, ο Putin ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία βλέπει το Βιετνάμ ως ομοϊδεάτη εταίρο στη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής της ίσης και αδιαίρετης ευρασιατικής ασφάλειας.
Η Ρωσία και το Βιετνάμ συνεργάζονται στενά σε μεγάλα διεθνή fora, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε.
«Εκτιμούμε ότι οι χώρες μας έχουν παρόμοιες ή στενές απόψεις για επίκαιρα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Putin σημείωσε επίσης ότι η ρωσική εταιρεία Novatek σχεδιάζει να ξεκινήσει έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Βιετνάμ, όπως αποκάλυψε η Nhan Danόπως ,το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ.
Σύμφωνα με το έντυπο, ο ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας προανήγγειλε ότι η Μόσχα θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός κέντρου πυρηνικής τεχνολογίας στο Βιετνάμ.
Επιπλέον, ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι πληρωμές σε εθνικά νομίσματα αντιπροσώπευαν το 60% των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ρωσίας και Βιετνάμ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Επισημάινεται, ότι η επίθεση φιλίας του Ρώσου πρόεδρου προς το Ανόι έρχεται σε μια φάση κατά την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να εντάξουν το Βιετνάμ στον ιδιότυπο συνασπισμό τους κατά της Κίνας στον Ειρηνικό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και φυσικά την Ιαπωνία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης