Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι οριστικό – Το επόμενο έγγραφο που θα στείλει η Ρωσία προς υπογραφή στην Ουκρανία θα γράφει... «παράδοση άνευ όρων»

Είναι οριστικό – Το επόμενο έγγραφο που θα στείλει η Ρωσία προς υπογραφή στην Ουκρανία θα γράφει... «παράδοση άνευ όρων»
Η απόρριψη της ρεαλιστικής πρότασης Putin από Ουκρανία, Δύση φέρνει μόνο κλιμάκωση και παράταση του πολέμου
Το Κρεμλίνο συνέχισε να κατακεραυνώνει τη διεθνή σύνοδο για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στο Burgenstock της Ελβετίας το Σαββατοκύριακο (15 – 16/2024) με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να τονίζει ότι η διάσκεψη στις Άλπεις δεν απέφερε αποτελέσματα.
Αν κσχεδόν 100 χώρες, η Zakharova είπε ότι αυτή η προσπάθεια να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του Παγκόσμιου Νότου απέτυχε.
Η εκπρόσωπος κατήγγειλε ότι η σύνοδος της Ελβετίας είχε στόχο να καμουφλάρει τις συνεχιζόμενες επιθετικές προθέσεις της Δύσης.
Καταγγέλλοντας τη φόρμουλα ειρήνης Zelensky, τόνισε ότι «οι συντάκτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Κίεβο προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως το μόνο θεμέλιο για μια ειρηνευτική διευθέτηση».
Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Νότια Αφρική, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν υπέγραψαν το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής. Επιπλέον, η Βραζιλία ήταν παρούσα ως «παρατηρητής» αλλά και δεν υπέγραψε.
Συνέχισε δηλώνοντας... δεν τους ενδιαφέρει η ειρήνη στην Ουκρανία, χρειάζονται περαιτέρω αντιπαράθεση, κλιμάκωση και διευρυμένες εχθροπραξίες για να υλοποιήσουν το απραγματοποίητο όνειρό τους να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία.

Η επόμενη πρόταση της Ρωσίας θα είναι η ...παράδοση άνευ όρων


Μόλις μια ημέρα πριν από την έναρξη της διήμερης ελβετικής συνόδου κορυφής του Σαββάτου (15/6) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε απαριθμήσει τους βασικούς όρους για μία ειρηνική διευθέτηση.
Τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να εγκαταλείψουν τις τέσσερις προσαρτημένες περιοχές και το Κίεβο να εγκαταλείψει κάθε φιλοδοξία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Οι ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στην Ελβετία είχαν απορρίψει τις προτάσεις Putin, λέγοντας πως ισοδυναμούν με συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.
Το Κρεμλίνο λέει τώρα ότι η επόμενη επίσημη πρόταση στον ορίζοντα θα είναι ένα έγγραφο της παράδοσης της ουκρανικής κυβέρνησης. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ρωσίας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων, Konstantin Gavrilov, σε τηλεοπτική συνέντευξη του Rossiya-24.
«Δεν υπάρχουν σημεία χωρίς επιστροφή.
Το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να προσφέρει η Ρωσία θα είναι το έγγραφο για την παράδοση της κυβέρνησης του Κιέβου», είπε.
Χαρακτήρισε «ρεαλιστικές» τις προτάσεις Putin και είπε ότι θα μπορούσαν να τερματίσουν τον πόλεμο, αν τις υιοθετήσουν οι Ουκρανοί.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν πλήρως από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, τις περιοχές Kherson και Zaporizhia», είχε δηλώσει ο Putin σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
«Μόλις το Κίεβο πει ότι είναι έτοιμο να το κάνει και αρχίσει πραγματικά να αποσύρει τα στρατεύματά του και αποκηρύξει επίσημα τα σχέδια να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα σταματήσουμε αμέσως - κυριολεκτικά το ίδιο λεπτό - και θα ξεκινήσουμε συνομιλίες», υποστήριξε.

Η Ουκρανία ανοιχτή στη συμμετοχή της Ρωσίας σε μία επόμενη σύνοδο

Την ίδια στιγμή η Ουκρανία δηλώνει ανοιχτή στη συμμετοχή της Ρωσίας σε μία επόμενη ειρηνευτική σύνοδο.
«Πιστεύουμε ότι θα είναι δυνατό να προσκαλέσουμε έναν εκπρόσωπο της Ρωσίας.
Οι προετοιμασίες για τη διάσκεψη έχουν ήδη ξεκινήσει» είπε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Andriy Yermak.
Είπε ότι ο στόχος της δεύτερης συνόδου κορυφής για την ειρήνη ήταν «να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιλυθούν οι κρίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης