Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο Άλκη Δαυίδ (Coca-Cola): Δικαστήριο διέταξε πρωτοφανή αποζημίωση - μαμούθ 900 εκατ. δολαρίων για βιασμό! - Η απάντηση Δαυίδ

Σκάνδαλο Άλκη Δαυίδ (Coca-Cola): Δικαστήριο διέταξε πρωτοφανή αποζημίωση - μαμούθ 900 εκατ. δολαρίων για βιασμό! - Η απάντηση Δαυίδ
Μια ταμπέλα "The Rape Room" (Το δωμάτιο βιασμού) και μια πορνογραφική εικόνα με την ένδειξη "HER-ASS" να κοσμεί την πόρτα του Τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.
Δικαστήριο του Λος Άντζελες αποφάσισε ομόφωνα και διέταξε τον Έλληνα κληρονόμο του κολοσσού εμφιάλωσης της Coca-Cola Άλκη Δαυίδ να πληρώσει 900 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε μια πρώην υπάλληλό του που τον κατήγγειλε για σεξουαλικές επιθέσεις σε διάστημα τριών ετών και βιασμό της παρουσία ενός... ντόμπερμαν.
Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, οι ένορκοι του Λος Άντζελες επιδίκασαν σε μια γυναίκα αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του κληρονόμου της περιουσίας της Coca-Cola, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.
«Είναι τόσο απαίσια τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης.
Βίασε την πελάτισσά μου ενώ βρισκόταν σε δίκη σε άλλη υπόθεση», είπε ο δικηγόρος Gary Dordick στους Los Angeles Times.
Η κακοποίηση φέρεται να ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ το θύμα εργαζόταν ως μοντέλο για πολλές από τις εταιρείες του Δαυίδ- συμπεριλαμβανομένης της Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα νεκρών διασημοτήτων, όπως μεταφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

"The Rape Room"

Αυτό το γραφείο ήταν "ανησυχητικά εχθρικό", είπαν οι δικηγόροι της «Jane Doe» (όπως αναφέρεται η γυναίκα για λόγους προστασίας της ταυτότητάς της), καθώς μια ταμπέλα  "The Rape Room" (Το δωμάτιο βιασμού) και μια πορνογραφική εικόνα με την ένδειξη "HER-ASS" να κοσμεί την πόρτα του Τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.
Αρχικά προσπάθησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στο νησί που αγαπά στην Ελλάδα, αλλά εκείνη τον απέρριψε και εκείνος ζήτησε συγγνώμη, σύμφωνα με τη μήνυση.
Η Jane Doe απολύθηκε αργότερα το ίδιο έτος και δεν μίλησε ξανά μαζί του μέχρι το 2018, όταν την κάλεσε να ξανασυναντήσει την ομάδα του ως πρέσβειρα της μάρκας στην εταιρεία παραγωγής κάνναβης του, Swiss-X.
Αφού αποδέχτηκε τη δουλειά, ο Δαυίδ φέρεται να την προσκάλεσε πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της έδωσε δείγμα από αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν προϊόν CBD, αλλά το οποίο την έκανε να αισθάνεται μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη.

Βιασμός παρουσία... ντόμπερμαν!

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος κατηγορείται στη μήνυση ότι εκμεταλλεύτηκε την σε σύγχυση γυναίκα, αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της ενώ την ανάγκασε να τον αγγίξει σεξουαλικά.
Η κακοποίηση κλιμακώθηκε τον επόμενο χρόνο, όταν ο Δαυίδ φέρεται να τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης παρουσία του ντόμπερμαν του, ανέφεραν οι LA Times.
Εκείνη την εποχή, ο Δαυίδ δικαζόταν επειδή φέρεται να έβαλε την... λεκάνη του στο πρόσωπο μιας άλλης υπαλλήλου του της Mahim Khan.
Διατάχθηκε να της πληρώσει 58 εκατομμύρια δολάρια για την κακοποίηση - σηματοδοτώντας μία ακόμη απόφαση εναντίον του, η τρίτη μόνο εκείνη τη χρονιά.
Άλλοι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι ο Δαυβίδ είχε προσπαθήσει να τους εξαναγκάσει σε σεξουαλική πράξη και ακολούθως τους απέλυσε επειδή αρνήθηκαν να κάνουν σεξ μαζί του.
«Αυτή η μνημειώδης ετυμηγορία σηματοδοτεί έναν σημαντικό θρίαμβο για τη δικαιοσύνη και αποτελεί ιστορικό προηγούμενο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής επίθεσης στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο Dordick σε δήλωση του προς την Νew York Post που μετέφερε την είδηση.

Τρεις γυναίκες τον κατηγορούν

Από το 2019 και μετά ο Άλκης Δαυίδ κατηγορήθηκε για τη συμπεριφορά του προς συγκεκριμένες γυναίκες, υπαλλήλους των εταιριών του και πιο συγκεκριμένα, τρεις γυναίκες τον έσυραν στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή προσωπικότητας και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες και δικαιώθηκαν.
Οι δύο πρώτες κέρδισαν τόσο πρωτόδικα όσο και την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης ο δισεκατομμυριούχος, που ζει κυρίως μεταξύ Γκστάαντ και Λος Άντζελες.
Η Loreen Reeves έγινε η τρίτη κατά σειρά γυναίκα που κατήγγειλε τον γόνο της επιχειρηματικής δυναστείας και η οποία δικαιώθηκε στο δικαστήριο, κάτι που είχε αποτέλεσμα να βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Σεπτεμβρίου η μοναδική βίλα του Δαυίδ στις Σπέτσες.
Ο Δαυίδ αρνήθηκε να καταβάλλει τα 5.000.000 ευρώ που επιδίκασε το δικαστήριο και έτσι η Reeves τον «κυνήγησε» μέχρι την Ελλάδα, προχωρώντας σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης με τον επικείμενο πλειστηριασμό της κατοικίας του, στο νησί όπου λατρεύει.

Διάψευση Δαυίδ

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία κ. Άλκη Δαυίδ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια, ωστόσο η διάψευση ήρθε από τον ίδιο τον επιχειρηματία.
Με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram ο κ. Άλκης Δαυίδ διέψευσε την ύπαρξη τέτοιας εντολής αποζημίωσης, αναφέροντας πως πρόκειται για fake news και ότι αποτελούσε απλά πρόταση ενός δικηγόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης