Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένη διαδήλωση κατά Zelensky στο Lviv - Οι ουκρανικές αρχές προσήγαγαν βίαια οδηγό λεωφορείου για να τον πάνε στο ... μέτωπο

Οργισμένη διαδήλωση κατά Zelensky στο Lviv - Οι ουκρανικές αρχές προσήγαγαν βίαια οδηγό λεωφορείου για να τον πάνε στο ... μέτωπο
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε διαδηλώσεις ήταν η βίαιη επιστράτευση ενός οδηγού ... λεωφορείου της πόλης από τους υπαλλήλους της στρατολογίας
Οι κάτοικοι του Lviv της Ουκρανίας συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις βίαιες τακτικές επιστράτευσης που ακολουθεί το καθεστώς του Κιέβου.
Μάλιστα, οι διαδηλωτές απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Lviv-Ternopil κοντά στο χωριό Strutyn.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε διαδηλώσεις ήταν η βίαιη επιστράτευση ενός οδηγού ... λεωφορείου της πόλης από τους υπαλλήλους της στρατολογίας.
Οι στρατολόγοι φέρονται να έλεγξαν τα προσωπικά στοιχεία του οδηγού και να τον κατέβασν βίαια από το όχημα.
Τα βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαδόθηκαν γρήγορα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Telegram.


Οι πρώτοι που άρχισαν να διαμαρτύρονται φέρεται να ήταν οι ίδιοι οι επιβάτες του λεωφορείου.
Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο ενημερωτικός ιστότοπος Strana δείχνει ότι ο δρόμος έκλεισε από μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών που προσπαθούσαν να μεταπείσουν τους στρατολόγους.
Σύντομα, τα ρεπορτάζ για τη διαμαρτυρία επιβεβαιώθηκαν από την υπηρεσία Τύπου του γραφείου στρατολογίας του Lviv.
Σύμφωνα με την εκδοχή του καθεστώτος, ο οδηγός δεν διέθετε τα απαιτούμενα έγγραφα, επομένως «προσκλήθηκε στη στρατολογία», όπου του δόθηκε πρόστιμο.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος μέσα σε λίγα λεπτά και μετά το λεωφορείο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του.
Το γραφείο Τύπου της στρατολογίας πρόσθεσε ότι τα μέτρα για την επιστράτευση των πολιτών θα συνεχίσουν αμείωτα στη χώρα.
«Δεν υπάρχει περίπτωση οι οδηγοί λεωφορείων να αποτελέσουν εξαίρεση από αυτή την άποψη», εξήγησε σχετικά το κανάλι της στρατολογίας του Lviv στο Telegram.
Μετά την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου 2022, επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία.
Από τις 18 Μαΐου ισχύει στη χώρα νέος νόμος περί επιστράτευσης.
Ορίζει ότι όλοι οι πολίτες που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία οφείλουν να ενημερώνουν τις αρχές για τα τρέχοντα προσωπικά τους δεδομένα εντός 60 ημερών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εκτός Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης