Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σεούλ θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο απευθείας προμηθειών όπλων στην Ουκρανία

Η Σεούλ θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο απευθείας προμηθειών όπλων στην Ουκρανία
Η σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας έχει προκαλέσει ανησυχία στη Σεούλ
Η Δημοκρατία της Κορέας ενδέχεται να επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με το θέμα των απευθείας προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο υπάλληλο του γραφείου του Νοτιοκορεάτη προέδρου.
Η δήλωση αέγινε στο πλαίσιο της πρόσφατης σύναψης μιας συνολικής συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της ΛΔΚ.
Προηγουμένως, η Νότια Κορέα περιοριζόταν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και μη θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.
Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας, Yun Seok-yeol, δήλωσε τη δέσμευσή του στην αρχή της μη παροχής θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι τρέχουσες γεωπολιτικές αλλαγές ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναθεώρηση αυτής της πολιτικής.
Η σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας έχει προκαλέσει ανησυχία στη Σεούλ.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας εξέφρασε τη λύπη του για τη συμφωνία αυτή, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και ΛΔΚ παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης και είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης