Τελευταία Νέα
Διεθνή

Annely Kolk (Πρέσβης Εσθονίας): Είμαστε ανοιχτοί στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, δεν είναι κόκκινη γραμμή για εμάς

Annely Kolk (Πρέσβης Εσθονίας): Είμαστε ανοιχτοί στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, δεν είναι κόκκινη γραμμή για εμάς
Η Εσθονική κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει την ανάπτυξη του στρατού της στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η Εσθονική κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει την ανάπτυξη του στρατού της στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Annely Kolk, την πρέσβη της Εσθονίας στην Ουκρανία.
Σε συνέντευξή της στο RBC-Ukraine, η Kolk τόνισε ότι αυτή δεν είναι κόκκινη γραμμή για το Ταλίν.
«Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε.
Δεν είναι κόκκινη γραμμή για εμάς.
Απλώς ελπίζουμε στην κοινή θέση του ΝΑΤΟ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ηγέτες μας, εννοώ, ειδικά το Υπουργείο Άμυνας, το συζητούν και είπαν πρόσφατα ότι τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού για εμάς», δήλωσε η Kolk.
Η Εσθονία έχει συμμετάσχει ενεργά στην εκπαίδευση Ουκρανών εκπαιδευτών στο έδαφός της.
Νωρίτερα φέτος, ο Γάλλος πρόεδρος Macron ανέφερε επίσης τη δυνατότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Πρόσφατα, η Γαλλία ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία και σκοπεύει να σχηματίσει έναν συνασπισμό για την εκπαίδευση στρατευμάτων εντός της χώρας.
Οι αναφορές αναφέρουν ότι το Παρίσι έχει προσεγγίσει πολλά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής, της Πολωνίας, της Δανίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, με αυτήν την πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης