Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο από Σερβία σε UEFA: Τιμωρήστε τους Αλβανούς εθνικιστές, αλλιώς αποχωρούμε από το Euro 2024

Τελεσίγραφο από Σερβία σε UEFA: Τιμωρήστε τους Αλβανούς εθνικιστές, αλλιώς αποχωρούμε από το Euro 2024
Αλβανοί και Κροάτες οπαδοί φώναζαν «Σκότωσε, σκότωσε, σκότωσε τον Σέρβο» κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των δύο χωρών στο Αμβούργο
Σχετικά Άρθρα
Η Σερβία απειλεί να αποσυρθεί από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2024 εάν η UEFA δεν τιμωρήσει την Κροατία και την Αλβανία για τα αντισερβικά συνθήματα που ακούστηκαν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων την Τετάρτη 20/6 .
Αλβανοί και Κροάτες οπαδοί φώναζαν «Σκότωσε, σκότωσε, σκότωσε τον Σέρβο» κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των δύο χωρών στο Αμβούργο, σύμφωνα με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας (FSS).
Το περιστατικό, μία από τις πολυάριθμες ... βαλκανικές αψιμαχίες στο τουρνουά, αντανακλά τις ασίγαστες εθνοτικές εντάσεις, απομεινάρια των αιματηρών πολέμων της δεκαετίας του 1990 οπότε και διαλύθηκε η ενιαία, τότε, Γιουγκοσλαβία.
Εντός των τεσσάρων γραμμών, η Σερβία ισοφάρισε στα τελευταία δευτερόλεπτα τη Σλοβενία ​​το απόγευμα της Πέμπτης, για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στη διοργάνωση.
Αλλά πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ο Jovan Šurbatović, γενικός γραμματέας της Σερβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έκανε γνωστό ότι προέβη σε επίσημη καταγγελία έναντι των αντιπάλων της Σερβίας.
«Αυτό που συνέβη είναι σκανδαλώδες και θα ζητήσουμε από την UEFA κυρώσεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η διοργάνωση. Εάν η UEFA δεν τους τιμωρήσει, θα σκεφτούμε πώς θα προχωρήσουμε», τόνισε σχετικά ο Šurbatović στο σερβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS, προσθέτοντας ότι είναι σίγουρος ότι θα τιμωρηθούν επειδή «η UEFA έχει ήδη ανταποκριθεί στην έκκλησή μας να αποκλείσει έναν προκλητικό αυτοαποκαλούμενο Αλβανό δημοσιογράφο από τη διοργάνωση».
Ο εν λόγω ρεπόρτερ — ο οποίος είναι στην πραγματικότητα Κοσοβάρος — τιμωρήθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία με την αφαίρεση της διαπίστευσής του, όταν έκανε προκλητικά τη χαρακτηριστική χειρονομία του αλβανικού αετού, προς το μέρος των Σέρβων οπαδών.
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο, αν και το πρώην γιουγκοσλαβικό κρατίδιο έγινε πλήρες μέλος της UEFA το 2016 και έχει αναγνωριστεί από 104 από τα 193 μέλη των Ηνωμένων Εθνών.
Οι βαλκανικές χώρες απασχολούν έντονα την UEFA σε αυτό το τουρνουά.
Σε Αλβανία και Σερβία επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ την Τετάρτη για την εμφάνιση πανό με ακραίους εθνικιστικούς χάρτες.
Ενώ το αρμόδιο όργανο της UEFA εκκίνησε διακριτή πειθαρχική έρευνα κατά της Σερβίας για ρατσιστικά συνθήματα στον αγώνα με την Αγγλία.
Από την πλευρά του, ο Šurbatović διεβεβαίωσε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.
«Ζητάμε να είναι εξατομικευμένη η ευθύνη, δεν θέλουμε να αποδοθεί συλλογικά. Οι οπαδοί μας είναι κύριοι, εμείς οι Σέρβοι είμαστε κύριοι», εξήγησε ο αξιωματούχος της σερβικής ομοσπονδίας.
Απαντώντας, ένας εκπρόσωπος της UEFA σημείωσε: «Θα ήταν ακατάλληλο για την UEFA να σχολιάσει, καθώς τα πειθαρχικά θέματα αντιμετωπίζονται από ανεξάρτητο όργανο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης