Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ – Ο εισαγγελέας του Μιζούρι μηνύει την πολιτεία της Νέας Υόρκης για νομοθεσία κατά του Donald Trump

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ – Ο εισαγγελέας του Μιζούρι μηνύει την πολιτεία της Νέας Υόρκης για νομοθεσία κατά του Donald Trump
«Πρέπει να αντεπιτεθούμε ενάντια σε έναν απατεώνα εισαγγελέα που προσπαθεί να βγάλει έναν προεδρικό υποψήφιο από την προεκλογική εκστρατεία», ανάρτησε ο εισαγγελέας του Μιζούρι
Τοξικό φαίνεται ότι είναι το κλίμα στις ΗΠΑ αυτήν την περίοδο και ενόψει του πρώτου debate των υποψηφίων προέδρων της χώρας στις 27 Ιουνίου, με την εισαγγελία του Μιζούρι να στρέφεται κατά της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Ο γενικός εισαγγελέας του Μιζούρι, Andrew Baily ανακοίνωσε ότι μήνυσε την Πολιτεία της Νέας Υόρκης για αυτό που αποκάλεσε «άμεση επίθεση στη δημοκρατική μας διαδικασία μέσω αντισυνταγματικής νομοθεσίας κατά του προέδρου Trump».
«Πρέπει να αντεπιτεθούμε ενάντια σε έναν απατεώνα εισαγγελέα που προσπαθεί να βγάλει έναν προεδρικό υποψήφιο από την προεκλογική εκστρατεία», ανάρτησε ο Baily στο X, προσθέτοντας «Μείνετε συντονισμένοι».
Αν και ο Baily δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, τον περασμένο μήνα κατηγόρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Biden για συμπαιγνία με εισαγγελείς σε διάφορες υποθέσεις του Trump, υποβάλλοντας αίτημα για τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA) σε σχέση με την έρευνά του.
«Οι έρευνες και οι επακόλουθες διώξεις κατά του πρώην προέδρου Donald Trump φαίνεται ότι διεξήχθησαν σε συντονισμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών», δημοσίευσε ο Baily σε ένα μακρύ νήμα στο X.
«Αυτό αποδεικνύεται από τη μετακίνηση του τρίτου υψηλότερου μέλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Matthew Colangelo, στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν προκειμένου να ασκήσει δίωξη στον Πρόεδρο Trump τον Δεκέμβριο του 2022», συνεχίζει ο Baily.
Επιπλέον, ο διευθυντής του Μανχάταν, Alvin Bragg, συνεργάστηκε με τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Letitia James, για την άσκηση πολιτικής αγωγής κατά του Trump, στην οποία συνήθιζε να κάνει εκστρατεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης