Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεαλιστική η ειρηνευτική πρόταση του Putin – Lavrov: Είναι η 4η από τη Ρωσία

Ρεαλιστική η ειρηνευτική πρόταση του Putin – Lavrov: Είναι η 4η από τη Ρωσία
Η παγκόσμια πλειοψηφία δεν ήθελε να υπογράψει τελεσίγραφα προς τη Ρωσία στη Διάσκεψη της Ελβετίας είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Η ειρηνευτική πρόταση για την Ουκρανία που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι η πιο ρεαλιστική υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, τονίζοντας πως αυτή είναι η τέταρτη πρόταση ειρήνης που καταθέτει η Ρωσία σχετικά με τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Σε δηλώσεις του ο Lavrov υποστήριξε πως βάσει της πρότασης του Putin, τα εδάφη που σαφώς και ξεκάθαρα, ορίζονται ως έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Σύνταγμα της, πρέπει να απελευθερωθούν πλήρως από τα ξένα στρατεύματα.
«Και στρατεύματα, και εκπαιδευτές, και μισθοφόροι και φυσικά και όπλα» είπε ο Lavrov, ο οποίος αναφερόμενος στη Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία, υπογράμμισε πως η παγκόσμια πλειοψηφία δεν ήθελε να υπογράψει τελεσίγραφα που απευθύνονταν στη Ρωσία.
«Το όλο ζήτημα με την Διάσκεψη στην Ελβετία ήταν να εδραιώσει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος κρατών γύρω από την ειρηνευτική φόρμουλα του Zelensky.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατάλαβαν ότι η παγκόσμια πλειοψηφία δεν ήθελε να υπογράψει τελεσίγραφα προς τη Ρωσία, όπως αποχώρηση από την Κριμαία, αποχώρηση από το Donbass, συμφωνία για αποζημίωση και πολλά άλλα, τα οποία είναι απολύτως μη ρεαλιστικά, αν όχι σχιζοφρενικές απαιτήσεις.
Όλα αυτά η παγκόσμια πλειοψηφία δεν θέλησε να τα υπογράψει» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης