Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπόδια στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Επιδείνωση της μεταποίησης τον Ιούνιο 2024

Εμπόδια στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Επιδείνωση της μεταποίησης τον Ιούνιο 2024
Οι δείκτες PMI υποχώρησαν στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης τον Ιούνιο
Οι flash δείκτες PMI για τον Ιούνιο ενισχύουν το γεγονός ότι υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την ισχύ της κυκλικής ανάκαμψης της ευρωζώνης το 2024, σύμφωνα με την Oxford Economics.
O σύνθετος δείκτης υποχώρησε στο 50,8, αν και παραμένει σε ανάπτυξη.
Παρά την επιβράδυνση, οι υπηρεσίες παραμένουν ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης, καθώς η συρρίκνωση της μεταποιητικής παραγωγής επιδεινώθηκε.
«Εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα σημειώσει άλλη μια μέτρια επέκταση το β' τρίμηνο, αλλά οι σημερινοί δείκτες PMI ενέχουν έναν ελαφρύ καθοδικό κίνδυνο να μην ανακάμψει η αναπτυξιακή δυναμική», σημειώνουν οι αναλυτές.

Επιδείνωση σε Γερμανία, Γαλλία

Οι δείκτες PMI υποχώρησαν στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης τον Ιούνιο.
Ο σύνθετος δείκτης της Γερμανίας παραμένει σε αναπτυξιακό έδαφος, αλλά η οικονομική της ανάκαμψη φαίνεται να έχασε κάποια ισχύ τον Ιούνιο.
Η πτώση της μεταποιητικής παραγωγής έγινε πολύ χειρότερη, ανακόπτοντας την ανάκαμψη που σημειώθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, αν και τα σκληρά στοιχεία υψηλής συχνότητας για τη βιομηχανία παραμένουν ισχυρότερα από ό,τι υποδηλώνουν οι δείκτες PMI.
Στη Γαλλία, ο δείκτης PMI σημείωσε νέα πτώση τον Ιούνιο, μετά από μια κακή μέτρηση ήδη τον Μάιο.
Τόσο ο δείκτης μεταποίησης όσο και ο δείκτης υπηρεσιών υποδηλώνουν συρρίκνωση της παραγωγής, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη επηρεάστηκε αρνητικά από τις αβεβαιότητες που συνδέονται με τις επερχόμενες εκλογές.
Οι δείκτες PMI τείνουν να υπερεκτιμούν τη γαλλική οικονομική αδυναμία εδώ και καιρό, αλλά αυτό εξακολουθεί να αποτελεί ένδειξη ότι η οικονομική δυναμική της Γαλλίας είναι στην καλύτερη περίπτωση χλιαρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης