Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση του… αβοκάντο στις ΗΠΑ – Διακόπηκαν οι εξαγωγές του Μεξικό προς την αμερικανική αγορά

Κρίση του… αβοκάντο στις ΗΠΑ – Διακόπηκαν οι εξαγωγές του Μεξικό προς την αμερικανική αγορά
Το USDA ενημέρωσε τους Avocado Exporting Producers and Packers of Mexico (APEAM) για την απόφαση να αναστείλει τις νέες εισαγωγές από την περιοχή Michoacan
Το Bloomberg έλαβε μια ειδοποίηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) που δηλώνει ότι ορισμένες εισαγωγές μεξικάνικου αβοκάντο από την περιοχή του Μιτσοακάν θα ανασταλούν μετά την επίθεση και τη σύλληψη δύο εργαζομένων.
Το USDA ενημέρωσε τους Avocado Exporting Producers and Packers of Mexico (APEAM) για την απόφαση να αναστείλει τις νέες εισαγωγές από την περιοχή Michoacan την περασμένη Παρασκευή.
Η ειδοποίηση δεν περιέγραφε το περιστατικό ασφαλείας, αν και τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο επιθεωρητές του USDA «δέχθηκαν επίθεση εν μέσω διαμαρτυρίας για την αμοιβή της αστυνομίας».
Οι αξιωματούχοι του APEAM είπαν ότι οι επιθεωρητές του USDA αφέθηκαν ελεύθεροι και ότι η κράτηση δεν είχε σχέση με τη βιομηχανία αβοκάντο.

Διακόπτονται οι ροές… αβοκάντο

Ο συνεταιρισμός εκπροσωπεί πάνω από 34.000 αγρότες αβοκάντο και περισσότερα από 84 συσκευαστήρια σε όλη τη χώρα.
«Η διακοπή των εξαγωγών αβοκάντο από το Μιτσοακάν οφειλόταν σε ένα περιστατικό που δεν σχετίζεται με τη βιομηχανία του αβοκάντο, που επηρέασε επίσης και άλλες αγροτικές εξαγωγές στην πολιτεία», είπε η ομάδα στο CNN.
Το περιστατικό επηρέασε αμέσως την αγορά ag, με τις τιμές ενός κουτιού αβοκάντο 20 λιβρών από την πολιτεία Michoacan να εκτοξεύονται κατά 58% αυτή την εβδομάδα, από περίπου 29,50 δολάρια σε 46,15 δολάρια.
Το Michoacan, ένα από τα δύο μεξικανικά κράτη που επιτρέπεται να παράγουν και να εξάγουν αβοκάντο στις ΗΠΑ, είναι βασικός παίκτης στην παγκόσμια αγορά αβοκάντο.
Είναι υπεύθυνη για την καλλιέργεια πάνω από το 80% των εξαγόμενων αβοκάντο.
Η άλλη πολιτεία του Μεξικού, η Χαλίσκο, εξάγει επίσης αβοκάντο στις ΗΠΑ.
«Αυτή η παύση δεν επηρεάζει άλλες μεξικανικές πολιτείες, όπου συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις του USDA», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μεξικό Ken Salazar, προσθέτοντας ότι οι επιθεωρήσεις αβοκάντο και μάνγκο στην περιοχή Michoacan θα παραμείνουν ανασταλμένες μέχρι να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης