Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Παγκόσμιος συναγερμός για πλαστά Ozempic

ΠΟΥ: Παγκόσμιος συναγερμός για πλαστά Ozempic
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε επίσης ότι ορισμένες fake ενέσεις Ozempic μπορεί να μην περιέχουν καθόλου σεμαγλουτίδη ή άλλες μπορεί να περιέχουν άλλα φάρμακα, όπως η ινσουλίνη, που η λήψη της μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες
Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε ο ΠΟΥ για ”μαϊμού” σκευάσματα Ozempic και τύπου Ozempic που κυκλοφορούν ευρέως στην διεθνή αγορά. Το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγείται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 αλλά τελευταία έχει γίνει ανάρπαστο καθώς βοηθά στην απώλεια βάρους.
Όπως αναφέρει το Reuters, o ΠΟΥ σε ανακοίνωση του, παραποιημένα σκευάσματα μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και συμβουλεύει τους καταναλωτές να φροντίσουν ώστε να προμηθεύονται το Ozempic μόνο μέσω αξιόπιστων πηγών όπως ιατροί και φαρμακεία. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγεται.
″Συμβουλεύουμε τους επαγγελματίες υγείας, τις ρυθμιστικές αρχές και το κοινό να μάθουν για αυτές τις παραποιημένες παρτίδες φαρμάκων”, σχολίασε ο δρ. Γιακίκο Νακατάνι βοηθός γενικός διευθυντής του ΠΟΥ για φάρμακα και προϊόντα υγείας.
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε επίσης ότι ορισμένες fake ενέσεις Ozempic μπορεί να μην περιέχουν καθόλου σεμαγλουτίδη ή άλλες μπορεί να περιέχουν άλλα φάρμακα, όπως η ινσουλίνη, που η λήψη της μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης