Τελευταία Νέα
Διεθνή

Babis (ΑΝΟ - Τσεχία): Αποχωρούμε από την ομάδα των Φιλελεύθερων – Διαφωνούμε στην διαχείριση του μεταναστευτικού και στην Πράσινη Συμφωνία

Babis (ΑΝΟ - Τσεχία): Αποχωρούμε από την ομάδα των Φιλελεύθερων – Διαφωνούμε στην διαχείριση του μεταναστευτικού και στην Πράσινη Συμφωνία

Νέες φωτιές άναψε ο Babis, μετά τον εκλογικό διασυρμό Macron

Σχετικά Άρθρα

O πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrej Babis, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του ANO αποχωρεί από την ομάδα Renew Europe του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλέστηκε διαφορές σε θέματα όπως η παράνομη μετανάστευση, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης και η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.
Το κόμμα του Δράση των Δυσαρεστημένων Πολιτών (ANO), το οποίο ήρθε πρώτο στις εκλογές για την ΕΕ στην Τσεχία, υπήρξε βασικός παράγοντας στην κεντρώα παράταξη, στην οποία εντάσσονται οι ευρωβουλευτές του Macron και άλλα φιλελεύθερα κόμματα όπως το ολλανδικό VVD του απερχόμενου πρωθυπουργού Mark Routte.
Αποσύροντας τους 7 ευρωβουλευτές του από το Renew, ο Babis αποδυνάμωσε περαιτέρω την ομάδα, η οποία δέχτηκε πλήγμα λόγω της κακής απόδοσης του στρατοπέδου του Macron στη Γαλλία.
Η κίνηση εντείνει επίσης τις ανησυχίες των κεντρώων για το εάν η Leyen, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μπορέσει να κερδίσει υποστήριξη για την επανεκλογή της για  δεύτερη θητεία βασιζόμενη αποκλειστικά στην κεντροδεξιά, την κεντροαριστερά και τους φιλελεύθερους.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και αναμένεται το επόμενο βήμα του Babis και του κόμματος που θριάμβευσε στις ευρωπαϊκές εκλογές στην Τσεχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης