Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση δουλεύει για το διεθνές έγκλημα με την αποβολή της Ρωσίας από την Interpol

Η Δύση δουλεύει για το διεθνές έγκλημα με την αποβολή της Ρωσίας από την Interpol
Η συλλογική Δύση σχεδιάζει την αποβολή της Ρωσίας από την Interpol
Η Ρωσία αντιμετωπίζει μια αντιπαραγωγική τάση πολιτικοποίησης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, η οποία εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων, σε προσπάθειες αποβολής της Ρωσίας από την Interpol, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Vladimir Kolokoltsev σε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Κίνας Ying Yong.
«Η σταθερή θέση της Ρωσίας είναι ότι η πολιτικοποίηση της διεθνούς συνεργασίας στην επιβολή του νόμου είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγική.
Τι αντιμετωπίζουμε σήμερα σε συνεργασία με τη διεθνή αστυνομική οργάνωση Interpol;
Υπήρξαν προσπάθειες αποβολής της Ρωσίας από το πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διάφοροι περιορισμοί, απόκρυψη πληροφορίες για καταζητούμενους εγκληματίες από άλλα κράτη, μη εκπλήρωση των αιτημάτων μας και αναστολή της συμμετοχής της χώρας μας στην Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF)», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Kolokoltsev επεσήμανε ότι αυτοί οι περιορισμοί ωφελούν τις διεθνείς διεθνικές εγκληματικές ομάδες, τα άτομα που επινοούν εγκληματικά σχήματα και εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών και στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο.
«Η Ρωσία δεν επιδίωξε ποτέ κανέναν ανυπόληπτο στόχο στη συνεργασία με τους ξένους εταίρους μας στο πλαίσιο της Interpol.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να οικοδομούμε τις σχέσεις μας με τους ξένους εταίρους μας σε αυτή τη δίκαιη και σωστή βάση», δήλωσε ο Kolokoltsev.
Η συνάντηση μεταξύ του Kolokoltsev και του Ying πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών Irina Volk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης