Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επένδυση 2 δισ. δολάρια στην Τσεχία για την κατασκευή τσιπ

Επένδυση 2 δισ. δολάρια στην Τσεχία για την κατασκευή τσιπ
Η παραγωγή τσιπ της εταιρείας στην πόλη Rožnov pod Radhoštem, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία, αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, συμβάλλοντας πάνω από 240 εκατ. ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ της χώρας
Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Onsemi σχεδιάζει να επενδύσει έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Τσεχία, ύστερα από συμφωνία που σύναψε με την τσεχική κυβέρνηση κάνοντάς την, τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην ιστορία της χώρας.
Η παραγωγή τσιπ της εταιρείας στην πόλη Rožnov pod Radhoštem, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία, αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, συμβάλλοντας πάνω από 240 εκατ. ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ της χώρας.
«Δεν πρόκειται για την απόκτηση ενός εργοστασίου συναρμολόγησης, αλλά για την απόκτηση ενός κέντρου σύγχρονων τεχνολογιών, παραγωγής με υψηλή προστιθέμενη αξίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Petr Fiala (ODS), προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν τομέα που η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να αναπτύξει.
Την άποψη αυτή επανέλαβε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Josef Síkela (STAN), ο οποίος χαρακτήρισε την επέκταση του εργοστασίου Onsemi ως στρατηγική επένδυση για το μέλλον της τσεχικής βιομηχανίας.
Ο Síkela επεσήμανε επίσης ότι τα τσιπ διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς αντιπροσωπεύουν σήμερα το 10% της αξίας κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Ο Síkela τόνισε επίσης τη σημασία της αυτοκινητοβιομηχανίας για την τσεχική οικονομία, σημειώνοντας ότι η Onsemi επέλεξε τον όμιλο Volkswagen, στον οποίο ανήκει η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία Škoda Auto, ως στρατηγικό εταίρο.
Η επένδυση «θα εδραιώσει τις προηγμένες αλυσίδες εφοδιασμού ημιαγωγών ισχύος για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πελατειακή της βάση», δήλωσε η Onsemi.
Η τσεχική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί κίνητρα με την Onsemi τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης