Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκάθαρος ο Farage (Βρετανία): Εμείς ευθυνόμαστε για την απόφαση του Putin να εισβάλει στην Ουκρανία

Ξεκάθαρος ο Farage (Βρετανία): Εμείς ευθυνόμαστε για την απόφαση του Putin να εισβάλει στην Ουκρανία
Ο ηγέτης του Brexit έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν συμπαθεί προσωπικά τον Putin, αλλά «τον θαυμάζει ως πολιτικό manager»
Έντονες συζητήσεις προκλήθηκαν στην Βρετανία, από τη δήλωση του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Reform UK, Nigel Farage ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν την Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία με τη διαρκή επέκτασή τους προς τα ανατολικά.
Ειδικότερα, τοποθετούμενος στην εκπομπή Panorama του BBC, ο N. Farage τόνισε ότι το Brexit θα είχε ωφελήσει οικονομικά το Ηνωμένο Βασίλειο εάν κυβερνούσε αυτός και ότι πολλοί από τους υποψηφίους του Reform UK, έχουν δεχθεί επικρίσεις για τα λεγόμενα τους, όχι επειδή αυτά που είπαν ήταν εξωφρενικά, αλλά επειδή υπήρξε «συρραφή» των δηλώσεων τους.
Όταν ρωτήθηκε για τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς και για τον ομολογημένο θαυμασμό του προς τον Ρώσο πρόεδρο, ο ηγέτης του Brexit έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν συμπαθεί προσωπικά τον Putin, αλλά «τον θαυμάζει ως πολιτικό manager» εξαιτίας του βαθμού ελέγχου που ασκεί στην Ρωσία.
Θίγοντας τους λόγους για τους οποίους, κατά τη γνώμη του, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, επισήμανε: «Το 2014 σηκώθηκα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είπα: «Θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία».
Γιατί το είπα αυτό; Ήταν προφανές για μένα ότι η διαρκής προς τα ανατολικά επέκταση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδινε σε αυτόν τον άνθρωπο έναν λόγο … να πει: «Έρχονται ξανά για εμάς ξανά» και να πάει σε πόλεμο».
Ενώ συνέχισε: «Εμείς προκαλέσαμε αυτόν τον πόλεμο. Βέβαια φυσικά και φταίει ο ίδιος, γιατί χρησιμοποίησε αυτά που κάναμε ως δικαιολογία».
Ο Farage εγκαλείται διαρκώς από τα κόμματα των Συντηρητικών, των Εργατικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τον ηγέτη του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης