Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ αποκάλυψε πως η Ουκρανία δεν έχει καμία τύχη στον πόλεμο με τη Ρωσία

Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ αποκάλυψε πως η Ουκρανία δεν έχει καμία τύχη στον πόλεμο με τη Ρωσία
Αποκαλύψεις από τον βραβευμένο Αμερικανό δημοσιογράφo Seymour Hersh
Η πιθανότητα κάποιας σημαντικής επιτυχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης παραμένει χαμηλή, έγραψε ο Seymour Hersh, βραβευμένος με Pulitzer Αμερικανός δημοσιογράφος, στην πύλη του Substack, επικαλούμενος Αμερικανό αξιωματούχο.
«Ο αξιωματούχος είπε ότι η πιθανότητα σημαντικής επιτυχίας στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας παραμένει χαμηλή, δεδομένης της τεράστιας δύναμης στρατού και εξοπλισμού της Ρωσίας», έγραψε ο Hersh, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον και το Κίεβο αναφέρθηκαν σε κάποιες επιτυχίες του ουκρανικού στρατού κοντά στο Kharkiv, αλλά απέκρυψαν ότι μέλη της 92ης ταξιαρχίας εφόδου, μιας από τις πιο επίλεκτες μονάδες της Ουκρανίας, πρόσφατα περικυκλώθηκε και αιχμαλωτίστηκε από ρωσικά στρατεύματα.
Ο Hersh περιέγραψε την εξωτερική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ως «καταστροφή», καθώς «συνεχίζει να στέλνει δισεκατομμύρια στην Ουκρανία» και προτρέπει τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ να κάνουν το ίδιο.
Ο γνωστός δημοσιογράφος επεσήμανε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθεί στις ειρηνευτικές προτάσεις του Ρώσου ομολόγου του Vladimir Putin στις 14 Ιουνίου.
Ο Hersh υποστηρίζει πως υπήρξαν «κάποιες ανεπίσημες επικοινωνίες» σχετικά με παραχωρήσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης που θα μπορούσαν να δεχτούν και οι δύο πλευρές για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία και ότι η ομιλία του Putin φέρεται να ήρθε «μετά από μια σειρά άκρως μυστικών επικοινωνιών μεταξύ Ρώσων και δυτικών που ήθελαν να αποφύγουν την κατάληψη του Kharkiv.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης