Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα της Κίνας στο έδαφος των ΗΠΑ: Τεράστιες εκτάσεις γης γύρω από 19 στρατιωτικές βάσεις

Το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα της Κίνας στο έδαφος των ΗΠΑ: Τεράστιες εκτάσεις γης γύρω από 19 στρατιωτικές βάσεις
Η New York Post έχει «εντοπίσει 19 βάσεις σε όλες τις ΗΠΑ από τη Φλόριντα μέχρι τη Χαβάη, σε κοντινή απόσταση από γη που αγοράστηκαν από κινεζικές επιχειρηματικές οντότητες»…
Αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν οι Αμερικανοί, συμβαίνει, και φταίει το χρήμα που διαθέτουν οι Κινέζοι και έχει οδηγήσει στο να κατέχουν περισσότερα από 1.215.000 στρέμματα γεωργικής γης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε 19 σημαντικές στρατιωτικές βάσεις.
Η New York Post (ΝΥΡ) έχει «εντοπίσει 19 βάσεις σε όλες τις ΗΠΑ από τη Φλόριντα μέχρι τη Χαβάη που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από γη που αγοράστηκαν από κινεζικές οντότητες»…
01_15.webp
(Χάρτης από την ΝΥΡ)
Στρατηγικές γαίες


Η Κίνα έχει αγοράσει στρατηγικά τοποθετημένες γεωργικές εκτάσεις δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ, αυξάνοντας τους φόβους για την εθνική ασφάλεια για πιθανή κατασκοπεία ή ακόμη και δολιοφθορά καθώς θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από κατασκόπους που εργάζονται για το κομμουνιστικό έθνος.
Μάλιστα η λίστα περιλαμβάνει μερικές από τις «πιο στρατηγικά σημαντικές βάσεις» του στρατού:
- Fort Liberty (πρώην Fort Bragg) στο Fayetteville της Βόρειας Καρολίνας.
- Fort Cavazos (πρώην Fort Hood) στο Killeen του Τέξας.
- Βάση και Στρατόπεδο Πεζοναυτών Pendleton στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και
- Αεροπορική βάση MacDill στην Τάμπα της Φλόριντα.
Πέρα από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που επιτράπηκε να πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ, η Κίνα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες στην αεροπορική βάση του Μάλμστρομ, όπου βρίσκονται μερικά από τα βασικά πυρηνικά μέσα, ενώ σύμφωνα με την Wall Street Journal, Κινέζοι υπήκοοι πιάστηκαν να έχουν πρόσβαση σε «στρατιωτικές βάσεις και άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες» εντός των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδόν 100 φορές…
02_11.webp
(Grand Forks, Βόρεια Ντακότα)
Κινέζοι μετανάστες


Την ίδια στιγμή που όλη αυτή η κατασκοπεία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αύξηση των Κινέζων μεταναστών που διασχίζουν τα νότια σύνορα…
Αξιωματούχοι των συνόρων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι συνέλαβαν 37.000 Κινέζους μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα το 2023, ή 10 φορές τον αριθμό που κρατούνταν το προηγούμενο έτος.
Ο πραγματικός αριθμός όσων επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα είναι πιθανότατα υψηλότερος.
Η ροή Κινέζων μεταναστών συνέχισε να αυξάνεται το 2024, με το CBS να ανέφερει τον Φεβρουάριο ότι παρατήρησε 600 μετανάστες να εισέρχονται στις ΗΠΑ σε μία μόνο μέρα, πολλοί από τους οποίους ήταν Κινέζοι.
Η Υποεπιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής για την Επίβλεψη, τις Έρευνες και τη Λογοδοσία δήλωσε τον Μάιο ότι ο αριθμός των Κινέζων υπηκόων που αντιμετώπισαν οι αρχές στα σύνορα των ΗΠΑ τον Μάρτιο είχε αυξηθεί κατά 8.000% από την ίδια περίοδο του 2021.
Οι περισσότεροι από τους Κινέζους μετανάστες που διασχίζουν τα νότια σύνορα είναι άνδρες στρατιωτικής ηλικίας και συνήθως ταξιδεύουν στα σύνορα σε ομάδες.
Κατά ύποπτο τρόπο, αυτές οι ομάδες Κινέζων ανδρών στρατιωτικής ηλικίας διαθέτουν αντίστοιχο εξοπλισμό, γράφει η ΝΥΡ.
Fort-Liberty-North-Carolina-U.-A.jpg
(Fort Liberty στη Βόρεια Καρολίνα)
Οι Κινέζοι ετοιμάζονται να κερδίσουν έναν πόλεμο και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χάσουμε έναν...


Οι Κινέζοι αναμένεται να εισβάλουν στην Ταϊβάν και ο στρατός των ΗΠΑ αναμένεται να παρέμβει οπότε θα βρεθούμε σε πόλεμο με την Κίνα αναφέρει η ΝΥΡ…
Η Daily Mail σε αφιέρωμά της έγραψε για την επερχόμενη εισβολή καθώς ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θεωρεί την Ταϊβάν ως αποσχισμένη κινεζική επαρχία και έχει ορκιστεί να την «επανενώσει» με την ηπειρωτική χώρα, με τη βία εάν χρειαστεί.
Βρίσκεται στη μέση μιας τεράστιας στρατιωτικής συγκέντρωσης, στέλνοντας τακτικά μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία για να παρενοχλήσει την Ταϊβάν και διοργανώνει απειλητικά πολεμικά παιχνίδια στην περιοχή.
Η Ταϊβάν θεωρεί τον εαυτό της ως ανεξάρτητη από το Πεκίνο και είναι σύμμαχος της Αμερικής – μια κληρονομιά που εκτείνεται στον κινεζικό εμφύλιο πόλεμο πριν από 75 χρόνια.
Η Αμερική προμηθεύει τα νησιά με όπλα και αναμένεται να πάει στον πόλεμο για να την υπερασπιστεί.

Ένας πόλεμος από τους μεγαλύτερους, πιο αιματηρούς και ακριβότερους στην ιστορία!

Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, ένας πόλεμος για την Ταϊβάν θα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους, πιο αιματηρούς και ακριβότερους στην ιστορία.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά η Κίνα και οι Φιλιππίνες βρίσκονται επίσης στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης.
Πρόσφατα, υπήρξε μια πολύ ανησυχητική σύγκρουση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που είχε ως αποτέλεσμα ένας Φιλιππινέζος στρατιώτης να χάσει τον αντίχειρά του…
Οι Φιλιππινέζοι στρατιώτες έπρεπε να αμυνθούν με γυμνά χέρια ενάντια στην κινεζική ακτοφυλακή που ήταν οπλισμένη, σύμφωνα με τις Φιλιππίνες.
Ο στρατηγός Romeo Brauner, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των Φιλιππίνων, επέκρινε την Κίνα για "απερίσκεπτη και επιθετική" συμπεριφορά, ενώ το ναυτικό και η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων παρέδιδαν προμήθειες σε Φιλιππινέζους στρατιώτες στη διαφιλονικούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας τη Δευτέρα.
03_10.webp
(Το Corbis)
To σημαντικό πλεονέκτημα

Προσωπικό της κινεζικής ακτοφυλακής χτύπησε τα πλοία που ανήκαν στις Φιλιππίνες, επιβιβάστηκαν και τους επιτέθηκαν, ανέφερε το BBC όπως είπε ο Brauner, αφήνοντας κάποιους τραυματίες και έναν στρατιώτη να έχει χάσει τον αντίχειρά του.
Οι Κινέζοι έχουν γίνει εξαιρετικά επιθετικοί και είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε σε πόλεμο μαζί τους, συμπεραίνει το δημοσίευμα, καταλήγοντας πως δεν έπρεπε ποτέ να επιτραπεί σε Κινέζους να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις γεωργικής γης κοντά σε 19 από τις πιο σημαντικές στρατιωτικές βάσεις.
Δυστυχώς, είναι εκεί τώρα, και αυτό τους δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν τελικά ξεσπάσει ο πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης