Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Warren Buffett... άι γ@@@σου - Έξυπνος τύπος αλλά δεν επενδύει καν χρήματά του, «παίζει» τα λεφτά άλλων

Kiyosaki: Warren Buffett... άι γ@@@σου - Έξυπνος τύπος αλλά δεν επενδύει καν χρήματά του, «παίζει» τα λεφτά άλλων
Βέβαια, ο Kiyosaki αναγνωρίζει τα επιτεύγματα του Buffett…
Στο στόχαστρο του γνωστού συγγραφέα οικονομικών βιβλίων βρέθηκε ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett, λόγω της εκπεφρασμένης αποστροφής του προς τον χρυσό.
Ειδικότερα, ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway, ενός πολυεθνικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, εκφράζει συχνά την άποψη ότι οι επενδυτές δεν χρειάζονται να επενδύουν σε χρυσό.
Μάλιστα, στην επενδυτική ιστορία έχει μείνει επιστολή του 2011 προς τους μετόχους του, στην οποία ο Buffett υποστήριζε: «Ο χρυσός παρουσιάζει δύο σημαντικά ελαττώματα, δεν είναι ούτε χρήσιμος ούτε μπορεί να παράγει κεφάλαια. Εάν έχετε μία ουγγιά χρυσού για μια αιωνιότητα, θα εξακολουθείτε να έχετε μία ουγγιά ως το τέλος».
Αντίθετα, ο Buffett προτιμά επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία που παράγουν εισόδημα, όπως ακίνητα, μετοχές και ομόλογα.

Διαφωνία

Ωστόσο, ο Kiyosaki διαφωνεί έντονα με την αλεπού της Όμαχα επικρίνοντάς τον έντονα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο Kiyosaki κράτησε ένα ασημένιο νόμισμα στο χέρι του και είπε: «Αυτό, εδώ, είναι ένα ασημένιο δολάριο του 1964. Έτσι, αυτό το μικρό ασημένιο νόμισμα σήμερα αξίζει 10 $. Μπορώ να πάω σε οποιονδήποτε έμπορο νομισμάτων και να το αλλάξω για 10 $. Οπότε F U Buffett».
Σε αντίθεση με τον Buffett, ο Kiyosaki είναι γνωστό πως υποστηρίζει τις επενδύσεις σε χρυσό - κυρίως ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας.
Πρόσφατα, ο συγγραφέας είχε προειδοποιήσει για οικονομικά δεινά που θα πλήξουν τις ΗΠΑ.
Όπως μάλιστα έγραψε στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, «Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, οι μετοχές, τα ομόλογα, η ακίνητη περιουσία θα καταρρεύσουν.
Το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 90 ημέρες.
Σώστε τον εαυτό σας, αγοράστε περισσότερο πραγματικό χρυσό, ασήμι, Bitcoin».
Ο Buffett κάποτε είχε πει, «Η ιδέα να ξεθάψεις κάτι από το έδαφος, ξέρεις, στη Νότια Αφρική ή κάπου και μετά να το μεταφέρεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και να το βάλεις στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, δεν είναι κάτι φοβερό».
Κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Squawk Box του CNBC το 2011, εξήγησε ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να επιλέξει μεταξύ ενός «κύβου χρυσού 67 ποδιών» και όλων των καλλιεργειών της χώρας, θα διάλεγε τη γη.
Ο Kiyosaki, από τη μεριά του, αναγνωρίζει ότι ο Buffett είναι τρομερά επιτυχημένος, λέγοντας: «Είναι καλός στις μετοχές. Είναι πολύ έξυπνος τύπος. Είναι πολυδισεκατομμυριούχος», αλλά υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δεν δέχεται συμβουλές από τον επενδυτή.
Ο Kiyosaki δεν εμπιστεύεται τον Buffett γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επενδύει προσωπικά κεφάλαια για επενδύσεις, σε αντίθεση με τον ίδιο. «Δεν επένδυσε τα χρήματά του. Επενδύει τα χρήματά σου» είπε ο Kiyosaki. Ωστόσο, η εγκυρότητα αυτής της δήλωσης από τον Kiyosaki μπορεί να αμφισβητηθεί, λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή του Buffett το 2011 προς τους μετόχους που σημείωσε ότι περισσότερο από το 98% της καθαρής θέσης του βρίσκεται επί του παρόντος σε μετοχές Berkshire Hathaway.
Σε κάθε περίπτωση, ο χρυσός ιστορικά θεωρείται ασφαλής επένδυση. Ακόμα και ο Buffett το παραδέχεται αυτό. Ο James RIckards, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για το Πεντάγωνο και τη CIA, αποκάλυψε ότι οι τιμές του χρυσού προβλέπεται να συνεχίσουν να αυξάνονται κατά 1.400% μεταξύ 2015 και 2025, θέτοντας την τιμή στα 15.000 δολάρια ανά λίβρα.
Με τις τιμές του χρυσού να αυξάνονται και τα αποθέματα χρυσού να μειώνονται, ο Rickards προτρέπει τους ανθρώπους να αγοράσουν χρυσό πριν από το 2025 για να απολαύσουν τα κέρδη μόλις ανέβει η τιμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης