Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ ρωσικών επιδρομών διαλύουν με πυραύλους κρίσιμες Ουκρανικές εγκαταστάσεις

Μπαράζ ρωσικών επιδρομών διαλύουν με πυραύλους κρίσιμες Ουκρανικές εγκαταστάσεις
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανικού Ναυτικού δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι Kalibr έχουν γίνει λιγότερο αποτελεσματικοί αφού οι ουκρανικές δυνάμεις έμαθαν πώς να τους καταρρίπτουν
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μεγάλη σειρά επιδρομών με drone και πυραύλους εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία τη νύχτα της 21ης προς 22ας Ιουνίου.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε στις 22 Ιουνίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 10 πυραύλους κρουζ Kh-101/555 από την περιφέρεια Saratov, δύο πυραύλους κρουζ Iskander-K από την Κριμαία, 4 πυραύλους κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα και 13 drones Shahed-136/131 από την Κριμαία.
Οι ουκρανικές δυνάμεις λένε ότι κατέρριψαν 7 πυραύλους Kh-101/555, 4 πυραύλους Kalibr, έναν πύραυλο Iskander-K και τα 13 drones Shahed.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανικού Ναυτικού δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι Kalibr έχουν γίνει λιγότερο αποτελεσματικοί αφού οι ουκρανικές δυνάμεις έμαθαν πώς να τους καταρρίπτουν.
Ο κρατικός φορέας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας Ukrenergo ανέφερε ότι αυτή ήταν η όγδοη επίθεση αυτής της κλίμακας τους τελευταίους τρεις μήνες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα συστήματα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις περιφέρειες Zaporizhia και Lviv.
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Lviv Maksym Kozytskyi δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε μια ενεργειακή εγκατάσταση στην περιφέρεια Lviv και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Zaporizhia Ivan Fedorov επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ενεργειακή υποδομή στην περιφέρεια.
Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μερικώς ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Prykarpattia, στην περιφέρεια Ivano-Frankivsk, και ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Ivano-Frankivsk, Svitlana Onyshchuk, δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν το Εθνικό Πανεπιστήμιο Ivano-Frankivsk, κτίρια κατοικιών και άλλες στρατιωτικές υποδομές στην πόλη.
Αυτή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον της πόλης Ivano-Frankivsk από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης