Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκρηκτική η ρωσική προέλαση στην κατεύθυνση του Donetsk και ειδικά Toretsk-Horlivka, Chasiv Yar και δυτικά της Avdiivka

Εκρηκτική η ρωσική προέλαση στην κατεύθυνση του Donetsk και ειδικά Toretsk-Horlivka, Chasiv Yar και δυτικά της Avdiivka
Οι Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναδιατάξει μονάδες προς την κατεύθυνση του Kharkiv από την Περιφέρεια Donetsk, επομένως οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να εκμεταλλεύονται αυτή την αντιληπτή αδυναμία των ουκρανικών γραμμών για να εντείνουν τις επιθέσεις, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση Toretsk-Horlivka
Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να εντείνουν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων στην Περιφέρεια του Donetsk, ενώ μειώνουν το ρυθμό των επιθέσεων στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv.
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια του Kharkiv έχουν ως κύριο στόχο να αποσπάσουν την προσοχή των ουκρανικών δυνάμεων ώστε οι ρωσικές δυνάμεις να επιτεθούν με μεγαλύτερο σφοδρότητα σε άλλα μέρη του πολεμικού θεάτρου.
Οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν την ένταση των επιθέσεων στην κατεύθυνση Toretsk-Horlivka (νοτιοδυτικά του Chasiv Yar και βορειοανατολικά της Avdiivka) τη νύχτα της 18ης Ιουνίου και διατήρησαν σχετικά υψηλό ποσοστό επιθέσεων σε αυτήν την περιοχή μεταξύ 19 Ιουνίου και 22 Ιουνίου σημειώνοντας σπουδαία τακτικά κέρδη στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις ήταν γενικά ανενεργές σε αυτόν τον τομέα του μετώπου καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, επομένως η ενεργοποίηση και η ενίσχυσή τους είναι αξιοσημείωτη.
Αντίθετα, ο ρυθμός των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv έχει μειωθεί δραστικά τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την έναρξη των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv.
Η ρωσική διοίκηση πραγματοποίησε την επιχείρηση στην Περιφέρεια Kharkiv για να υποχρεώσει τον Ουκρανικό στρατό και οπλικά συστήματα να μεταφερθούν στα βόρεια αποδυναμώνοντας άλλες περιοχές του μετώπου 1.100 χιλιομέτρων, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια του Donetsk.
Οι Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναδιατάξει μονάδες προς την κατεύθυνση του Kharkiv από την Περιφέρεια Donetsk, επομένως οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να εκμεταλλεύονται αυτή την αντιληπτή αδυναμία των ουκρανικών γραμμών για να εντείνουν τις επιθέσεις, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση Toretsk-Horlivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις διατήρησαν επιπλέον υψηλό ποσοστό επιθέσεων στην κατεύθυνση Chasiv Yar και γύρω από την Avdiivka από τότε που μείωσαν τον ρυθμό στην περιοχή Kharkiv και ενδέχεται σύντομα να εντείνουν τις επιθέσεις σε αυτήν την περιοχή εάν η ρωσική διοίκηση προσδιορίσει τις επόμενες εβδομάδες ως πλεονεκτική στιγμή.
Ουκρανικές πηγές έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή επίθεση που πιθανότατα θα επικεντρωθεί στην ανατολική Ουκρανία αφού συνεχίσει επιθετικές επιχειρήσεις στο βορρά με σκοπό την επέκταση των σπάνιων πόρων της Ουκρανίας…
Η επίθεση αυτή έχει ξεκινήσει αλλά δεν βρίσκεται ακόμη σε πλήρη κλίμακα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης