Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για να ματαιώσει και αποτρέψει τις επιθέσεις του Κιέβου σε ενεργειακές εγκαταστάσεις

Zakharova: Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για να ματαιώσει και αποτρέψει τις επιθέσεις του Κιέβου σε ενεργειακές εγκαταστάσεις
Οι ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική ενεργειακή υποδομή έχουν στόχο να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία και να δημιουργήσουν τον κίνδυνο μιας ανθρωπογενούς καταστροφής, αλλά θα ματαιωθούν ή αποτραπούν δήλωσε η Maria Zakharova.
Η Ρωσία λαμβάνει όλα τα μέτρα για να στερήσει από την κυβέρνηση του Κιέβου την ευκαιρία να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολιάζοντας τις τελευταίες ουκρανικές επιθέσεις στην πόλη Energodar.
«Ο συστηματικός χαρακτήρας των ουκρανικών επιθέσεων στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye και σε άλλες ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις εκθέτει μια αρκετά εδραιωμένη και σκόπιμη τάση, με στόχο την πρόκληση ανεπανόρθωτης ζημίας στη ρωσική οικονομία και τη δημιουργία κινδύνου ανθρωπογενούς καταστροφής που θα θέσει την ασφάλεια των ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος σε κίνδυνο», είπε.
«Συνειδητοποιώντας πόσο αναξιόπιστο είναι το καθεστώς του [ουκρανού προέδρου Volodimir] Zelensky, η χώρα μας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με αυτόν, προκειμένου να στερήσει από το καθεστώς του Κιέβου την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτού του είδους».

Η περιφρόνηση Zelensky

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς Zelensky δείχνει την πλήρη περιφρόνηση του για ζητήματα ασφάλειας των πολιτικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Αυτό εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιμονή του να δημιουργούν κινδύνους για το προσωπικό του ZNPP που εκπληρώνει τα καθήκοντά του και στις προσπάθειες ασκούν εξωτερική επιρροή στη λήψη αποφάσεων από το προσωπικό του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής», συνέχισε.
Η Zakharova συνέχισε λέγοντας ότι η Μόσχα έχει κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα εργασίας για το προσωπικό του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, μεταξύ άλλων μέσω της βελτίωσης των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών στη γειτονική πόλη Energodar και της επισκευής των υποδομών.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του πληθυσμού εκεί και επίσης για να προστατέψουμε τον λαό από τη χούντα του Κιέβου και τις πονηρές προκλητικές πράξεις της», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Απειλές στους εργαζόμενους του πυρηνικού σταθμού ΖΝΡΡ

"Παρόλα αυτά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το προσωπικό του ZNPP και τα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, συνεχίζουν να δέχονται απειλές από ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Προφανώς, το καθεστώς του Κιέβου δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει την πολιτική του εκφοβισμού του προσωπικού του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής μέσω εκβιασμού και έντονων ψυχολογικών πίεση», είπε.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στην ενεργειακή υποδομή της Energodar στις 19 και 21 Ιουνίου.
Στις 19 Ιουνίου, τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν τον υποσταθμό Luch, γεγονός που προκάλεσε διακοπές στην παροχή ενέργειας και νερού στην πόλη που διήρκεσαν αρκετές ώρες.
Στις 21 Ιουνίου, ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΑΕ Rafael Grossi δήλωσε ότι η ζημιά που υπέστη ο υποσταθμός Luch είχε άμεσο αντίκτυπο στην πυρηνική ασφάλεια και ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης