Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oυκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη σκότωσε τρεις και τραυμάτισε 100 - Zakharova: Η Ουκρανία διαπράττει έγκλημα, χτυπάει αμάχους

Oυκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη σκότωσε τρεις και τραυμάτισε 100 - Zakharova: Η Ουκρανία διαπράττει έγκλημα, χτυπάει αμάχους
Ο κυβερνήτης χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση στην περιοχή Uchkuyevka της πόλης - Zakharova: Οι Ουκρανοί «σχεδιάζουν προσεκτικά τα εγκλήματά τους... τα χρησιμοποιούν για τη μέγιστη καταστροφή του άμαχου πληθυσμού και των αστικών υποδομών»,
Ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη την Κυριακή  23 Ιουνίου, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε 100, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Mikhail Razvozhayev.
Ένα από τα θύματα είναι ένα παιδί δύο ετών, ανέφερε ο αξιωματούχος στο Telegram.
Ο κυβερνήτης χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση στην περιοχή Uchkuyevka της πόλης.
"Όλα τα διαθέσιμα ιατρικά συνεργεία έκτακτης ανάγκης έχουν σταλεί εκεί. Μερικοί άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο και τους παρέχεται όλη η απαραίτητη βοήθεια.
Όλες οι δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί.
Ο αριθμός των ατόμων που ζητούν ιατρική βοήθεια έχει αυξηθεί. " έγραψε.
Ο Razvozhayev είπε νωρίτερα, επικαλούμενος προκαταρκτικά στοιχεία, ότι η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε πέντε εναέριους στόχους πάνω από τα ύδατα ανοιχτά της Σεβαστούπολης και τα θραύσματα των στόχων έπεσαν στην παράκτια περιοχή.

Zakharova για επίθεση στη Σεβαστούπολη: Η Ουκρανία χτυπάει σκόπιμα αμάχους 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova κατηγόρησε την Ουκρανία μετά τη φονική επίθεση στη Σεβαστούπολη ότι στόχευσε επίτηδες μαζικές συγκεντρώσεις αμάχων.
«Σχεδιάζουν προσεκτικά τα εγκλήματά τους... τα χρησιμοποιούν για τη μέγιστη καταστροφή του άμαχου πληθυσμού και των αστικών υποδομών», είπε η Zakharova στο κανάλι Rossiya 24.
Το Κίεβο ενεργεί με αυτόν τον τρόπο τόσο από μίσος όσο και για να σκορπίσει πανικό στον πληθυσμό της χερσονήσου της Κριμαίας, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
"Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα ενημερωθεί για τα τελευταία εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου...
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ρωσική διπλωματία θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη πιο επίμονα από ό,τι ήδη κάνει", είπε επίσης η Zakharova, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του ΟΑΣΕ και της UNESCO, επηρεάζονται από τη δυτική ατζέντα και συνήθως αγνοούν τέτοιες επιθέσεις.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας, χρησιμοποιώντας πυραύλους ATACMS κατασκευής ΗΠΑ με κεφαλές διασποράς, τέσσερις από τους οποίους καταρρίφθηκαν και ένας εκτράπηκε και εξερράγη πάνω από την πόλη.
Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhayev δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης