Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 19 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Dagestan

Στους 19 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Dagestan
Επίθεση σε συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο ρωσικές πόλεις
(upd2) Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο πόλεις του Dagestan, στο βόρειο Καύκασο στη Ρωσία.
Βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων, νεκροί είναι 15 αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες, ανάμεσα τους και ένας ιερέας ύστερα από τις επιθέσεις σε δύο συναγωγές, σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας από τις επιθέσεις στις πόλεις Makhachkala και Derbent του Dagestan.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για αυτές τις επιθέσεις, αν και τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι οι δράστες είχαν γενειάδες, φορούσαν μαύρα ρούχα και προτού προβούν στις φονικές επιθέσεις αναφώνησαν «Allahu Akbar».
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως η αντιτρομοκρατική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις δύο πόλεις του Dagestan.
Στην πόλη Derbent, οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στη συναγωγή της πόλης καθώς και σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και έναν ιερέα.
Μάλιστα η συναγωγή τυλίχθηκε στις φλόγες.
3_219.jpg
Την ίδια στιγμή στην Makhachkala οι ένοπλοι επιτέθηκαν κατά αστυνομικού τμήματος. «Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους» υποστήριξε ο Sergei Melikov, κυβερνήτης του Dagestan χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
«Είναι μια τραγική ημέρα για το Dagestan και ολόκληρη τη χώρα» είπε ο Melikov, ο οποίος επιπλέον υπογράμμισε πως νεκροί είναι και οι 6 δράστες της επίθεσης.
Ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν, επικαλούμενα πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας, πως ανάμεσα στους δράστες ήταν και οι δύο γιοι του Magomed Omarov, επικεφαλής της περιφέρειας Sergokala, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται ως ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.
Οι επιθέσεις αυτές έρχονται περίπου 3 μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης