Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση στη Νότιο Κορέα από τον Medvedev: Εάν υιοθετήσουν τις αντιρωσικές κυρώσεις, τα ρισκάρουν όλα...

Προειδοποίηση στη Νότιο Κορέα από τον Medvedev: Εάν υιοθετήσουν τις αντιρωσικές κυρώσεις, τα ρισκάρουν όλα...
Η Σεούλ είχε απειλείσει ακόμα και με άρση της πολιτικής μη επέμβασης στην Ουκρανία με παραδόσεις οπλισμών
Η Ρωσία θα τηρήσει πλήρως την κοινή αμυντική της συνθήκη με τη Βόρεια Κορέα, ενώ οι σχέσεις με τη Νότια Κορέα θα επιδεινωθούν καθώς η Σεούλ υιοθετεί τις αντιρωσικές κυρώσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev στην αγγλόφωνη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η Σεούλ κάνει θόρυβο για τη νέα Συνθήκη Ρωσίας-Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας. Θα την τηρήσουμε αυστηρά, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων για την αμοιβαία ασφάλεια. Αλλά η σχέση με τη Νότια Κορέα θα επιδεινωθεί περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη την απρόσεκτη συμμετοχή της στις αντιρωσικές κυρώσεις», τόνισε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Eπισημαίνεται ότι Ρωσία και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Πιονγκγιάνγκ.
Το έγγραφο προβλέπει εκτατέρωθεν επέμβαση σε περίπτωση επίθεσης σε Σεούλ ή Μόσχα από τρίτη χώρα.
Η Νότια Κορέα εξέφρασε την ανησυχία της για τη συμφωνία και είπε ακόμη ότι μπορεί να επανεξετάσει την ως τώρα πολιτική που απορρίπτει την απευθείας παράδοσης όπλων στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε με νόημα ότι εάν η Σεούλ δεν είχε επιθετικά πλάνα κατά της Πιονγκγιάνγκ, δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί και χαρακτήρισε πιθανές παραδόσεις όπλων στο Κίεβο ένα λάθος στο οποίο θα έπρεπε να απαντήσει η Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης