Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέλπιδα προσπάθεια Macron να κερδίσει τις εκλογές - Ανοιχτή επιστολή προς τους Γάλλους

Απέλπιδα προσπάθεια Macron να κερδίσει τις εκλογές - Ανοιχτή επιστολή προς τους Γάλλους
Είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο Macron μιλάει για «mea culpa»
Σχετικά Άρθρα
Με μια μακροσκελή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τον περιφερειακό ημερήσιο Τύπο της Κυριακής (24/6), ο Emmanuel Macron απευθύνεται προς τους Γάλλους σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή (30/6).
Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της επιστολής και αυτή τη φορά έχει πολλά να εξηγήσει.
«Πιστέψτε με, δεν το αποφάσισα επιπόλαια» γράφει στην επιστολή του για τη διάλυση της Βουλής, διαβεβαιώνοντας ότι για τον ίδιο ήταν « η μόνη λύση».
«Δεν είμαι τυφλός, μετράω το μέγεθος της δημοκρατικής δυσφορίας» αναφέρει στην επιστολή, και εξηγεί ότι με τη διάλυση της Βουλής θεωρεί ότι «τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της αντιπολίτευσης, που ετοιμαζόταν να ανατρέψει την κυβέρνηση το φθινόπωρο» κατά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.
Μάλιστα, είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο Macron μιλάει για «mea culpa» για τις ευθύνες του για δύο κυρίαρχα αισθήματα στη γαλλική κοινωνία: της ανασφάλειας και της ατιμωρησίας. Πιστεύει ότι αυτά είναι «που έθρεψαν την επιλογή πολλών να στραφούν προς την Εθνική Συσπείρωση».
Ο Γάλλος πρόεδρος υπόσχεται μια «βαθειά αλλαγή της διακυβέρνησης».
Επίσης, υπόσχεται ότι ακόμα και εάν υπάρξει μια συντριπτική νίκη της Ακροδεξιάς, θα παραμείνει «προστάτης της Δημοκρατίας έως τον Μάιο του 2027», αποκλείοντας έτσι το σενάριο της παραίτησής του -στην οποία αναφέρεται τελευταία η Marine Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης