Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Johnson (πρ. CIA): ΗΠΑ - Βρετανία πίσω από τα χτυπήματα σε Dagestan και Σεβαστούπολη - Οι διαβολικές ... συμπτώσεις

Αποκάλυψη Johnson (πρ. CIA): ΗΠΑ - Βρετανία πίσω από τα χτυπήματα σε Dagestan και Σεβαστούπολη - Οι διαβολικές ... συμπτώσεις
Στόχοι της Δύσης η όξυνση αντιθέσεων στο εσωτερικό της Ρωσίας και ο αντιπερισπασμός
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ουκρανικός τρομοκρατικός βομβαρδισμός της Σεβαστούπολης ήρθε την ίδια μέρα με μια σειρά πυροβολισμών στο Dagestan, καθώς πράκτορες του ΝΑΤΟ βρίσκονται πιθανότατα πίσω από και τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα, υποστηρίζει στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο βετεράνος της CIA Larry Johnson.
Ο πρώην αξιωματικός της CIA βλέπει δάκτυλο των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών πίσω από μια σειρά θηριωδιών εναντίον Ρώσων αμάχων.
Στις 23 Ιουνίου, άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον δύο εκκλησιών, μιας συναγωγής και ενός αστυνομικού τμήματος στις πόλεις Derbent και Makhachkala στη Δημοκρατία του Dagestan της Ρωσίας.
Οι συντονισμένες επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε 20 άτομα, μεταξύ των οποίων 15 αστυνομικοί, πολίτες και ένας ορθόδοξος ιερέας.
Κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που ακολούθησε οι 6 δράστες εξοντώθηκαν.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Dagestan συνέπεσαν, λοιπόν με το ουκρανικό στρατιωτικό χτύπημα από πυραύλους διασποράς ATACMS κατασκευής ΗΠΑ στη Σεβαστούπολη, νωρίτερα την ίδια μέρα, που σκότωσε τέσσερις και τραυμάτισε 153 πολίτες.
«Η πιθανότητα να υπήρξε εμπλοκή της CIA ή/και της MI6 είναι πολύ υψηλή», τόνισε σχετικά στο Sputnik ο Johnson, άλλοτε αξιωματικός πληροφοριών της CIA και στέλεχος του State Department.
«Δεν νομίζω ότι είναι απλώς τυχαίο ότι η επίθεση στη Σεβαστούπολη συμπίπτει με αυτή τη σειρά επιθέσεων στο Dagestan», εξήγησε.
«Το λιγότερο, πρόκειται για μια υποκίνηση της CIA. Αλλά δεν μπορείτε να αποκλείσετε ότι υπήρχε πραγματικός συντονισμός».

Στόχοι η όξυνση αντιθέσεων στο εσωτερικό της Ρωσίας και ο αντιπερισπασμός

Άλλωστε, η εμπλοκή των ΗΠΑ στην πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη είναι αναμφισβήτητη δεδομένου ότι οι πύραυλοι ATACMS πρέπει να προγραμματιστούν από ειδικούς των ΗΠΑ, ενώ ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone RQ-4 Global Hawk λειτούργησε σε κοντινή απόσταση από τη χερσόνησο της Κριμαίας εκείνη την ημέρα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική έρευνα για την επίθεση στο Dagestan η οποία διερευνά τις ενέργειες της τρομοκρατίας, της κλοπής και της παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων.
Τα όπλα που βρέθηκαν στους τόπους του εγκλήματος υποβλήθηκαν σε βαλλιστική εξέταση.
Σύμφωνα, δε, με ορισμένα ρεπορτάζ, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν αυτόματα τουφέκια ξένης κατασκευής, μεταξύ άλλων οπλικών συστημάτων.
«Η Δύση σε συνεννόηση με την Ουκρανία… αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον της στην προσπάθεια προώθησης τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία και στην πραγματοποίηση ποικίλων ενεργειών, από τις πυραυλικές επιθέσεις μέχρι αυτού του είδους τις επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους και δυνάμεις ασφαλείας. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουν εσωτερική αναταραχή, να προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν τον Πρόεδρο Putin», διευκρίνισε ο πρώην αξιωματικός της CIA.
Σύμφωνα με τον πρώην αναλυτή πληροφοριών, η CIA μπορεί να προσπαθεί να μπει σφήνα μεταξύ της μουσουλμανικής και μη μουσουλμανικής κοινότητας της Ρωσίας, με στόχο να αποδυναμώσει και να υπονομεύσει το ρωσικό κράτος.

Οι επιθέσεις στο Dagestan είχαν μεγαλύτερο βαθμό συντονισμό και από αυτές στο Crocus της Μόσχας

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο Crocus στη Μόσχα, ο Andriy Kovalenko, επικεφαλής του Ουκρανικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης (CCD), παραδέχτηκε ανοιχτά σε συνέντευξή του στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η υπηρεσία του εκμεταλλευόταν την τραγωδία πυροδοτώντας εθνοτικές εντάσεις στη Ρωσία. 
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή είχε νωρίτερα κατηγορήσει για την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου (από τζιχαντιστές που συνδέονται με το ISIS-K*) Ουκρανούς εκπαιδευτές.
Στην περίπτωση του Dagestan, όμως, ο βαθμός του συντονισμό των τρομοκρατικών επιθέσεων ήταν μεγαλύτερος από ό,τι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Συναυλιακό χώρο του Crocus, επειδή οι πυροβολισμοί έγιναν σε πολλές τοποθεσίες, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 24 Ιουνίου ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν Serge Melikov.
«Η Δύση έχει εμμονή με την καταστροφή της Ρωσίας», σημείωσε σχετικά ο Johnson.
«Έτσι, ό,τι μπορούν να κάνουν για να αποδυναμώσουν τον Putin το βλέπουν ως μέρος του συνολικού, ευρύτερου σχεδίου για την αποδυνάμωση της Ρωσίας».
Σύμφωνα με τον βετεράνο της CIA, οι προσπάθειες της Δύσης να διχάσει τη Ρωσία και να υπονομεύσει την ηγεσία της θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα - θα κάνουν τη χώρα πιο ενωμένη και πιο πρόθυμη να καταδιώξει αυτούς που της επιτέθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης