Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό χαστούκι στο καθεστώς Rama: Οι Αλβανοί μαθητές τελευταίοι παγκοσμίως στο τεστ της PISA

Ηχηρό χαστούκι στο καθεστώς Rama: Οι Αλβανοί μαθητές τελευταίοι παγκοσμίως στο τεστ της PISA

Σε άθλια κατάσταση το εκπαιδευτικό σύστημα στη γειτονική χώρα

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με το τελευταίο διεθνές τεστ αξιολόγησης της δημιουργικής σκέψης που πραγματοποιήθηκε από το Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών (PISA), οι Αλβανοί μαθητές κατέλαβαν την τελευταία θέση παγκοσμίως.
Αυτό το απογοητευτικό αποτέλεσμα δεν ήρθε ως έκπληξη, καθώς η ποιότητα της εκπαίδευσης στην  Αλβανία έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση τα τελευταία χρόνια.
Τον Δεκέμβριο του 2023, η PISA κατέγραψε δραματική μείωση των δεξιοτήτων των νέων στις βασικές σχολικές ύλες όπως τα μαθηματικά, η λογοτεχνία και οι επιστήμες.
Επιπλέον, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, τα αλβανικά πανεπιστήμια βρέθηκαν στο κατώτατο μέρος της λίστας αξιολόγησης της PISA, καταδεικνύοντας την κρίση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Οι ευθύνες για τον ξεπεσμό της εκπαίδευσης

Η ευθύνη για την κρίση στην εκπαίδευση αποδίδεται ευρέως στον πρωθυπουργό Edi Rama και τις υπουργούς Παιδείας που υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Η Λιντίτα Νικόλα, η οποία υπηρέτησε ως υπουργός Παιδείας από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, είναι μία από τις πιο μακροχρόνιες υπουργούς στην κυβέρνηση Rama.
Παρά την αμφισβητούμενη εκπαιδευτική της κατάρτιση, παρέμεινε στη θέση της για περισσότερο από πέντε χρόνια.
Η νέα υπουργός αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, καθώς η εκπαίδευση στην  Αλβανία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης