Τελευταία Νέα
Διεθνή

«The Sovereignists»: Το AfD είναι έτοιμο να δημιουργήσει μια νέα δεξιά ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα

«The Sovereignists»: Το AfD είναι έτοιμο να δημιουργήσει μια νέα δεξιά ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα

Οι Γερμανοί δεξιοί κοιτούν την επόμενη ημέρα

Σχετικά Άρθρα

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες καθώς η νέα δεξιά κοινοβουλευτική ομάδα, με επικεφαλής το γερμανικό Alternative für Deutschland (AfD), σχεδιάζεται να ξεκινήσει επίσημα αργότερα αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με επιστολή που είδε το Der Spiegel.
Σύμφωνα με ένα email που έλαβαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ένας βοηθός του AfD ζήτησε μια αίθουσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να φιλοξενήσει μια «συντακτική συνεδρίαση μιας νέας ομάδας», περιμένοντας πάνω από εκατό παρευρισκόμενους, την Πέμπτη 27 Ιουνίου.
Το AfD αποφάσισε να συστήσει μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα αφού η Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) της Le Pen καταψήφισε για δεύτερη φορά τη συμμετοχή της.
Ωστόσο, καθώς η Le Pen στρέφει το βλέμμα της στην κυβέρνηση στις επικείμενες γαλλικές πρόωρες εκλογές που ξεκινούν το επόμενο Σαββατοκύριακο -καθώς και στη γαλλική προεδρία το 2027- το AfD δεν ταιριάζει πλέον στην εικόνα μιας ανανεωμένης και ολοένα πιο μετριοπαθούς ταυτότητας.
Επομένως, δεν είναι όλοι στο AfD ευχαριστημένοι που πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μικρά, προηγουμένως αδέσμευτα κόμματα -που συχνά θεωρούνταν πολύ ακραία για τις άλλες δύο εθνικές συντηρητικές ομάδες- προκειμένου να μην χάσουν τα οφέλη από την ένταξη των ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Κάποιοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι η ID θα ανοίξει τις πόρτες της την τελευταία στιγμή, αλλά η πλειοψηφία γνωρίζει ότι η νέα ομάδα είναι η μοναδική τους ευκαιρία.
Στην αναμονή των εξελίξεων…

Το όνομα της νέας ομάδας

Οι διαπραγματεύσεις για την τελική σύνθεση βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και τίποτα δεν έχει καθοριστεί ακόμη, παρά τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τον προγραμματισμένο σχηματισμό του γκρουπ.
Φαίνεται ότι τουλάχιστον υπάρχει συναίνεση σχετικά με το όνομα της ομάδας:
«The Sovereignists».
Οι προηγούμενες ιδέες περιελάμβαναν το «Vera Europa» (Λατινικά για την Αληθινή Ευρώπη), καθώς και τη «Νέα Τάξη», είπε μια πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις στο The European Conservative.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης