Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres μαινόμενος κατά του Ισραήλ: Να σταματήσει η προπαγάνδα περί Hamas - Την έχω καταδικάσει ... 102 φορές

Guterres μαινόμενος κατά του Ισραήλ: Να σταματήσει η προπαγάνδα περί Hamas - Την έχω καταδικάσει ... 102 φορές
«Η αλήθεια, στο τέλος, πάντα κερδίζει», διαμηνύει ο γγ του ΟΗΕ προς το Τελ Αβίβ
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ για διάδοση παραπληροφόρησης γι 'αυτόν κατά τη διάρκεια των οκτώ και πλέον μηνών πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
«Έχω ακούσει πάμπολες φορές την ίδια πηγή να λέει ότι ποτέ δεν έχω προβεί σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Hamas, ότι ποτέ δεν καταδίκασα τη Hamas, ότι είμαι υποστηρικτής της Hamas», είπε ο Guterres σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την εγκυρότητα των πληροφοριών, χωρίς να κατονομάσει το Ισραήλ.
«Έχω καταδικάσει τη Hamas 102 φορές, 51 από αυτές σε επίσημες ομιλίες, οι άλλες σε διαφορετικά φόρουμ», είπε.
«Η αλήθεια, στο τέλος, πάντα κερδίζει».
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan τόνισε ότι οι καταδίκες του Guterres είναι «κούφια λόγια σε σύγκριση με τις ενέργειές του».
«Ο μοναδικός του στόχος είναι να βοηθήσει τη Hamas να επιβιώσει από αυτόν τον πόλεμο. Θεωρούμε ελεεινό το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας αρνείται να τηρήσει τα πρότυπα του ΟΗΕ και παρουσιάζει μια στρεβλή εικόνα των γεγονότων στο πεδίο», ανέφερε ο Erdan, προσθέτοντας «ο Antonio Guterres είναι ένας συνεργός του τρόμου και πρέπει να παραιτηθεί σήμερα».
Οι σχέσεις μεταξύ τω Ηνωμένων Εθνών και Ισραήλ ήταν επί μακρόν τεταμένες και έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Hamas.
Το Ισραήλ έχει κατηγορεί τον ΟΗΕ για μεροληψία εναντίον του και το προσωπικό του ΟΗΕ για συνεργασία με τη Hamas και άλλους μαχητές.
Ο ΟΗΕ ερευνά ορισμένες από τις κατηγορίες, αλλά έχει διευκρινίσει ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει λάβει ακόμη αποδεικτικά στοιχεία από το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης