Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Πράσινοι προσθέτουν πέντε, οι Φιλελεύθεροι χάνουν επτά έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Πράσινοι προσθέτουν πέντε, οι Φιλελεύθεροι χάνουν επτά έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο μεγάλος ανασχηματισμός ενόψει της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου
Σχετικά Άρθρα

Ο μεγάλος ανασχηματισμός ενόψει της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου δεν αφορά αποκλειστικά τις δεξιές ομάδες στις Βρυξέλλες.
Η φιλελεύθερη ομάδα του Emmanuel Macron Renew Europe έχασε μόλις επτά έδρες μετά την αποχώρηση του κόμματος ANO 2011 του πρώην πρωθυπουργού της Τσεχίας Andrej Babiš, πέρα ​​από την κακή εκλογική απόδοση του ίδιου του κόμματος Macron Renaissance.
Εν τω μεταξύ, η ομάδα των Ευρωπαίων Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA) αυξήθηκε κατά πέντε, προσελκύοντας ευρωβουλευτές από το πανευρωπαϊκό ομοσπονδιακό κόμμα Volt.
Όλες οι αριστερές ομάδες έχουν χάσει έδρες στις ευρωεκλογές, αλλά οι Renew και οι Πράσινοι επλήγησαν περισσότερο, καθώς και οι δύο έχασαν περίπου 20 ευρωβουλευτές μετά την αρχική καταμέτρηση.
Η φιλελεύθερη ομάδα Renew - με επικεφαλής το κόμμα του Macron - έχασε ακόμη και τη θέση της ως η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) την περασμένη εβδομάδα, όταν η ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) την ξεπέρασε αυξάνοντας στις 83 έδρες.
Τώρα το Renew έχει αρχίσει να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babiš ανακοίνωσε ότι αποσύρει το φιλελεύθερο-συντηρητικό λαϊκιστικό κόμμα του ANO και τους επτά ευρωβουλευτές του από την ομάδα επειδή οι αξίες τους δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένες, αφήνοντας το Renew με μόνο 74 έδρες..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης