Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση Μπελέρη: Εν αναμονή της απόφασης από το Δικαστήριο Τιράνων επί της έφεσης

Υπόθεση Μπελέρη: Εν αναμονή της απόφασης από το Δικαστήριο Τιράνων επί της έφεσης
H απόφαση αναμένεται γύρω στις 16:00
Σχετικά Άρθρα
Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του Εφετείου του Ειδικού Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Αλβανίας για τον Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου 2023.
Η συνεδρίαση του δικαστηρίου θα ξεκινήσει στις 14:00, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται γύρω στις 16:00.
Υπενθυμίζεται ότι η ακροαματική διαδικασία της δίκης σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε πριν 10 ημέρες, με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ να δηλώνει ότι «δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama», καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου.
Σημειώνεται ότι εάν η διετής ποινή του Μπελέρη, για την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων σε τοπικές δημαρχιακές εκλογές πριν από ένα χρόνο, μειωνόταν κατά 3 μήνες, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αυτόματα θα αφηνόταν ελεύθερος. Ωστόσο, οι εισαγγελείς ζήτησαν να συνεχιστεί η πρωτόδικη απόφαση που ήταν η ποινή φυλάκισης 2 ετών.
Έτσι, αν η ποινή ισχύσει και στο δεύτερο βαθμό, ο Φρ. Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.
Σε περίπτωση που ο Φρ. Μπελέρη αθωωθεί από το Εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, θα έχει δικαίωμα να ορκιστεί και Δήμαρχος Χειμμάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης