Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία μετέφερε επιπλέον άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία

Η Ισπανία μετέφερε επιπλέον άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία
Η παράδοση περιελάμβανε επίσης διάφορους τύπους πυρομαχικών, όπως βάσεις πυροβολικού των 155 mm, συστήματα αντι-drone, οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης και παρακολούθησης
Η Ισπανία έστειλε στην Ουκρανία ένα φορτίο στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Patriot και των αρμάτων μάχης Leopard, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων EFE, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Η παράδοση περιελάμβανε επίσης διάφορους τύπους πυρομαχικών, όπως βάσεις πυροβολικού των 155 mm, συστήματα αντι-drone, οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης και παρακολούθησης, καθώς και πυργίσκους με όπλα.
Πρόκειται για τη δεύτερη παράδοση τον τελευταίο μήνα.
Η μεταφορά αυτού του στρατιωτικού εξοπλισμού καταδεικνύει τη συνεχή υποστήριξη της Ουκρανίας από τους δυτικούς συμμάχους στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.
Η συμπερίληψη των πυραύλων Patriot και των αρμάτων μάχης Leopard θα ενισχύσει σημαντικά τις αμυντικές δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν την προμήθεια πυραύλων για το σύστημα αεράμυνας Patriot στους συμμάχους τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης