Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απογειώνονται» οι τιμές της Lufthansa λόγω ... πράσινου τέλους - Αύξηση κόστους έως και 72 ευρώ ανά εισιτήριο

«Απογειώνονται» οι τιμές της Lufthansa λόγω ... πράσινου τέλους - Αύξηση κόστους έως και 72 ευρώ ανά εισιτήριο
H εταιρεία χρεώνει πρόσθετα κόστη από 1 ευρώ και 72 ευρώ ανά εισιτήριο
Σημαντική άυξηση τιμών επιβάλλει ο γερμανικός αεροπορικός κολοσσός Lufthansa, με το πρόσχημα της «επιβάρυνσης περιβαλλοντικού κόστους», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία χρεώνει πρόσθετα κόστη από 1 ευρώ και 72 ευρώ ανά εισιτήριο, τα οποία μάλιστα θα ισχύσουν για τις περισσότερες πτήσεις που αναχωρούν από την Ευρώπη που πωλούνται και εκτελούνται από τον όμιλο.
Η προσαύξηση προορίζεται να καλύψει μέρος του σταθερά αυξανόμενου πρόσθετου κόστους λόγω των κανονιστικών περιβαλλοντικών απαιτήσεων», τόνισε σχετικά η Lufthansa σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζοντας τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας.
Το πρόσθετο κόστος θα εφαρμοστεί σε πτήσεις που αναχωρούν από οποιαδήποτε από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ελβετία, διευκρινίζεται.
Την ίδια στιγμή, η απόφαση έχει ισχύει και για όλες τις πτήσεις των συνδεδεμένων με τη Lufthansa εταιρειών όπως οι Eurowings, Swiss και Edelweiss Air και Austrian Airlines.
«Το ποσό της επιβάρυνσης ποικίλλει ανάλογα με τη διαδρομή και τον ναύλο της πτήσης και είναι μεταξύ 1 ευρώ και 72 ευρώ», εξηγεί η Lufthansa, προσθέτοντας ότι το ακριβές ποσό θα είναι ορατό στους πελάτες κατά το στάδιο της κράτησης.
Το τέλος θα ισχύει για όλα τα εισιτήρια που εκδίδονται από τις 26 Ιουνίου, δηλαδή απο αυριο Τετάρτη, και αφορούν πτήσεις που αναχωρούν από την 1η Ιανουαρίου 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης