Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιτρέψουν την ανάπτυξη στρατιωτικών εκπαιδευτών και τεχνικών στην Ουκρανία

CNN: Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιτρέψουν την ανάπτυξη στρατιωτικών εκπαιδευτών και τεχνικών στην Ουκρανία
«Η κυβέρνηση Biden κινείται προς την άρση της de facto απαγόρευσης της ανάπτυξης Αμερικανών στρατιωτικών εκπαιδευτών και τεχνικών στην Ουκρανία», ανέφερε το CNN
Ο Λευκός Οίκος εργάζεται για να άρει την de facto απαγόρευση ανάπτυξης Αμερικανών στρατιωτικών εκπαιδευτών και τεχνικών στην Ουκρανία, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους.
«Η κυβέρνηση Biden κινείται προς την άρση της de facto απαγόρευσης της ανάπτυξης Αμερικανών στρατιωτικών εκπαιδευτών και τεχνικών στην Ουκρανία», ανέφερε το CNN.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση, δήλωσαν ωστόσο οι αξιωματούχοι.
«Ο πρόεδρος είναι απολύτως ότι δεν θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία», δήλωσε άλλος αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με πηγές, εάν ληφθεί η απόφαση, πιθανότατα θα εφαρμοστεί το 2024.
Ελπίζουν ότι οι στρατιωτικοί εκπαιδευτές και τεχνικοί θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της επισκευής και συντήρησης του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ένας από τους αξιωματούχους επεσήμανε ότι οι εταιρείες που θέλουν να στείλουν τους υπαλλήλους τους στην Ουκρανία θα πρέπει να αναπτύξουν σχέδια για τη μείωση των κινδύνων για αυτές.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, πιθανότατα αυτή η απόφαση δεν θα οδηγήσει σε μαζική αμερικανική παρουσία στην Ουκρανία. Πιστεύουν ότι από πολλές δεκάδες έως μερικές εκατοντάδες αμερικανοί θα βρίσκονται ταυτόχρονα στην Ουκρανία.
Το περιοδικό Foreign Policy ανέφερε προηγουμένως ότι οι ουκρανικές εταιρείες δεν έχουν άδεια να επισκευάσουν τις κάννες των αμερικανικών οβίδων M777 σύμφωνα με τους νόμους περί εξαγωγών των ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα, οι ειδικοί δεν μπορούν να πάνε στην πρώτη γραμμή και να βοηθήσουν στην επισκευή αμερικανικού εξοπλισμού λόγω περιορισμών στη μετακίνηση Αμερικανών διπλωματών χωρίς άδεια από τον Λευκό Οίκο, κάτι που ισχύει και για τους στρατιωτικούς εκπαιδευτές και τεχνικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης