Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των μάκρο στη Γερμανία - O DAX στο -0,12%

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των μάκρο στη Γερμανία - O DAX στο -0,12%
Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια...
Πτώση κατέγραψαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη 26 Ιουνίου, λόγω των αρνητικών μακροικονομικών δεδομένων στη Γερμανία.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,12%, στις 18.155 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,27%, στις 8.225 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.609 μον. με απώλειες 0,69%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 33.541 με μείωση 0,49%.


Γερμανία: Απογοήτευσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, προς απρόσμενη επιδείνωση τον Ιούλιο

Το καταναλωτικό κλίμα της Γερμανίας αναμένεται να επιδεινωθεί τον Ιούλιο, τερματίζοντας ένα τετράμηνο σερί ανόδου, καθώς τα νοικοκυριάεπιλέγουν να κρατήσουν τα χρήματά τους, εν μέσω οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος που δημοσιεύεται από κοινού από την GfK και το Ινστιτούτο Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης (NIM) υποχώρησε απροσδόκητα στο -21,8 ενόψει Ιουλίου, από ελαφρώς αναθεωρημένο -21,0 τον Ιούνιο.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο, στο -18,9.

Δύσκολος ο δρόμος για τη γερμανική οικονομία

Ο δείκτης έρχεται να προστεθεί σε άλλους δείκτες που υποδεικνύουν έναν δύσκολο δρόμο για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo και ο σύνθετος δείκτης PMI του HCOB υποχώρησαν επίσης απροσδόκητα αυτόν τον μήνα.
"Η διακοπή της πρόσφατης ανοδικής τάσης του καταναλωτικού κλίματος δείχνει ότι ο δρόμος για την έξοδο από την υποτονική κατανάλωση θα είναι δύσκολος και ότι πάντα μπορεί να υπάρξουν αναποδιές", δήλωσε ο αναλυτής καταναλωτικού κλίματος της NIM, Rolf Buerkl.
Τόσο το εισόδημα όσο και οι οικονομικές προσδοκίες υποχώρησαν με μέτριους ρυθμούς, ενώ η προθυμία για αγορά παρέμεινε στάσιμη σε χαμηλό επίπεδο και η προθυμία για αποταμίευση, η οποία βρίσκεται ήδη σε υψηλό επίπεδο, αυξήθηκε ελαφρά.
"Το ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στη Γερμανία τον Μάιο προκαλεί σαφώς και πάλι μεγαλύτερη αβεβαιότητα στους καταναλωτές, γεγονός που αντανακλάται και στην αύξηση της προθυμίας για αποταμίευση", δήλωσε ο Buerkl.
Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,8% τον Μάιο λόγω των υψηλότερων τιμών των υπηρεσιών.
Η διατηρήσιμη ανάκαμψη θα έρθει μόνο όταν οι καταναλωτές έχουν ασφάλεια προγραμματισμού, η οποία θα επανέλθει εάν οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές αμβλυνθούν, και σαφείς μελλοντικές προοπτικές, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης